Metro-portal.hr

objavljeno 21.02.2020. 11:32:00
NOVOSTI

Književnica Vlatka Planina objavila je novu zbirku poezije Sekvoja i druge pjesme

Glavni motiv i pokretačka snaga lirskog subjekta ostaje, kao i u prethodnim zbirkama, ljubav

Sekvoja i druge pjesme
Sekvoja i druge pjesme (Arhiva)

Peta po redu zbirka poezije ujedno je i jubilarno deseto književno djelo u njezinom književnom opusu koji, osim pet zbirki poezije, od čega jedne na engleskom jeziku, broji i bajkovito-fantastičnu trilogiju za mlade te dva fantastična romana.

Nova zbirka stilski se i sadržajno nadovezuje na prethodne zbirke. Podijeljena je u tri dijela: prvi i posljednji napisani su na hrvatskom, a središnji na engleskom jeziku, kojim autorica i više nego vješto ovladava, poigravajući se ne samo motivima, već i igrom stvaranja novih riječi.

Kao i dosad, i u ovoj se zbirci potvrđuje stiliziranost jednostavnosti izraza koji doseže visoku razinu, a pozornost privlače stihopisi neobičnih, nesvakidašnjih naslova te zanimljivih vizualnih koncepcija. Glavni motiv i pokretačka snaga lirskog subjekta ostaje, kao i u prethodnim zbirkama, ljubav.

Vlatka Planina rođena je 1984. godine u Zagrebu, gdje je na Filozofskom fakultetu diplomirala anglistiku i komparativnu književnost. Piše poeziju, te prozu za mlade i odrasle.

Članica je Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade.

21.02.2020. 11:32:00
http://metro-portal.hr/knjizevnica-vlatka-planina-objavila-je-novu-zbirku-poezije-sekvoja-i-druge-pjesme/123912/