Metro-portal.hr

objavljeno 03.04.2018. 11:31:00
NOVE KNJIGE

Književnica Vlatka Planina objavila je novi fantastični roman Okno

I u svom petom romanu mlada i vrlo produktivna književnica Vlatka Planina bavi se tajnama i svjetovima s one strane stvarnosti

Novi roman Vlatke Planine
Novi roman Vlatke Planine (Naklada Bošković)

Okno je roman o dječaku Oriju koji istražuje tajnu zloglasnog elitnog internata u kojem se prije mnogo stoljeća dogodila nezapamćena tragedija.

Ori u internatu pronalazi četiri stoljeća star dnevnički zapis jedanaestogodišnje Izabele koji mu pojašnjava detalje tragedije, no i otkriva nešto mnogo mračnije. Istražujući kakvu tajnu skriva internat, Ori mora preispitati ne samo vlastite moralne vrijednosti već i samu spoznaju o svijetu kao takvome.

I u svom petom romanu mlada i vrlo produktivna književnica Vlatka Planina (rođena
1984. godine) bavi se tajnama i svjetovima s one strane stvarnosti kojima je, kao i sad već prepoznatljivim, visoko stiliziranim stilom, veoma brzo stekla velik krug čitatelja.

Svoj prvi roman Jegulja objavila je 2016. godine, a za njim su slijedila još dva nastavka trilogije - Kralj i bajka i Povratak vještice - te fantastični romani Wend i Okno.

Osim romana objavila je četiri zbirke poezije na hrvatskom i na engleskom jeziku. Objavljivana je u književnim časopisima Kritična masa, Svijet kulture, Književnost uživo i drugima, te u časopisu Kvaka za koji piše i književnu kolumnu.
Članica je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade. Romane Vlatke Planine objavljuje Naklada Bošković.  

03.04.2018. 11:31:00
http://metro-portal.hr/knjizevnica-vlatka-planina-objavila-je-novi-fantasticni-roman-okno/111286/