Metro-portal.hr

objavljeno 23.12.2009. 14:00:02
23. 12. 2009.

Knjiga dana - Lewis Carroll: Alisa u Zemlji čudesa

Posebno izdanje prema remek-djelu Lewisa Carrolla

Svi dobro znamo priču o znatiželjnoj djevojčici Alisi koja se, sumnja se iz čiste dosade, nenadano našla kako naglavačke propada kroz zečju rupu i upala u svijet koji je bio sve samo ne običan - čuda i čudesa, čudnasti likovi i još čudnastiji događaji spopadaju vas doslovce sa svake stranice ove fantastične knjige koja je prepričana tako da u njoj mogu uživati i djeca mlađeg uzrasta.

Uz razne dodatke, zagonetku i nekoliko trikova, u knjizi ćete pronaći "Vodič kroz Zemlju čudesa" - knjižicu koja će vam pomoći da se snađete odlučite li se i sami ikada uputiti u posjet neobičnim likovima. Gledajte kako Alisa pred vama raste i smanjuje se, trči u Predizbornoj utrci, svraća kod Bijelog Zeca, prisustvuje čajanci kod Ludog Klobučara, razgovara s nepostojanom Cerigradskom mačkom i doživljava mnoge zgode i nezgode sve do spektakularnog kraja kada joj se na glavu obruši cijeli snop igraćih karata. 

Knjigu je oslikao mladi, višestruko nagrađivani hrvatski ilustrator svjetskog glasa (Carlton, Templar, Oxford Press) Zdenko Bašić začudnim, snovitim prizorima kakve možete vidjeti jedino u Zemlji čudesa.

 

Prevela Milica Lukšić

Izdavač: Planetopija

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabire Nenad Bartolčić
23.12.2009. 14:00:02
http://metro-portal.hr/knjiga-dana-lewis-carroll-alisa-u-zemlji-cudesa/29244/