Metro-portal.hr

objavljeno 14.01.2010. 12:09:28
14. 1. 2010.

Knjiga dana - Imogen Edwards-Jones: Pop Babilon Ephraim

Njuškanje tajnama svijeta pop-glazbe

Zašto se jedan boy-bend uspije vinuti u zvjezdane visine, a drugi nestane s naslovnica? Zašto u ženske zvijezde treba uložiti više nego u muške? Što je sve potrebno da se stigne do prvog mjesta top-lista?

Imogen Edwards-Jones vodi čitatelje iza kulisa najokrutnije i najtajnovitije grane šou biznisa. To je svijet u kojem prevare caruju, novac pokreće sve, a s drogom nerijetko počinje i završava dan. Svijet u kojem talent ponekad igra posve sporednu ulogu.

"Pop Babilon" jednogodišnja je priča koja iza kulisa prati stvaranje boy-benda, začinjena crticama o najzahtjevnijim svjetskim divama i najpopularnijim zvijezdama. Imogen Edwards-Jones uposlila je sve svoje anonimne sugovornike i sa samog izvora izvukla najzanimljivije i najprljavije detalje dijela zabavne industrije. Rezultat je okrutna, beskrupulozna, mjestimice i smiješna knjiga za one koji žele doznati što je danas doista potrebno za uspjeh, i na temelju toga (ukoliko zu zainteresirani za isti) odlučiti jesu li spremni za sve ono što se od njih očekuje.

 

Prevela Nataša Tomanović

Izdavač: Mozaik knjiga

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabire Nenad Bartolčić
14.01.2010. 12:09:28
http://metro-portal.hr/knjiga-dana-imogen-edwards-jones-pop-babilon-ephraim/30658/