Metro-portal.hr

objavljeno 14.05.2010. 11:58:35
14. 5. 2010.

Knjiga dana - Gerlinde Ortner: Bajke koje pomažu djeci

Priče protiv straha i agresije te sve što trebate znati kada ih čitate djeci

Knjiga "Bajke koje pomažu djeci" namijenjena je i djeci i odraslima. Dvadesetak terapijskih bajki i pripovijedaka pomoći će djeci u svladavanju njihovih strahova i problema.

Odrasli će iz ove knjige naučiti kako ispravno reagirati na poremećaje u ponašanju djeteta i bolje ga razumijeti te što činiti (ili nikako ne činiti) kada je riječ o različitim dječjim nestašlucima, neurednosti ili neposlušnosti, ali i o težim poremećajima kao što je noćno mokrenje, mucanje ili teškoće pri uključivanju u dječji vrtić ili školu.

Ljubavlju, razumijevanjem, i strpljenjem postići će se iznenađujući rezultati. U osobito teškim slučajevima, ova knjiga može djelotvorno upotpuniti i psihološke savjete.

Knjiga upućuje roditelja kako bez ikakve prisile motivirati dijete za promjenu ponašanja. Dvadeset i jednom je problemu posvećena po jedna priča. No, kako je djetetu potrebna pomoć odraslih da bi se ovi poticaji mogli provesti u djelo, ono što o tome trebaju znati roditelji, otkrit će u uvodu i komentarima na kraju svake priče.

 

Prevela Branka Grubić

Izdavač: Mozaik knjiga

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
14.05.2010. 11:58:35
http://metro-portal.hr/knjiga-dana-gerlinde-ortner-bajke-koje-pomazu-djeci/40007/