Metro-portal.hr

objavljeno 07.06.2010. 19:46:08
DNEVNI RED

Knežević razriješena dužnosti predsjednice SSSH

POGLEDAJTE VIDEO - Mladen Novosel imenovan je vršiteljem dužnosti predsjednika do održavanja Kongresa tog sindikata

Ana Knežević SSSH
Ana Knežević SSSH (Infopunkt.tv)

Na današnjoj sjednici Vijeća Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) dosadašnja predsjednica Ana Knežević razriješena je te dužnosti, a vršiteljem dužnosti predsjednika do održavanja Kongresa SSSH-a, imenovan je Mladen Novosel, dopredsjednik Sindikata metalaca Hrvatske.

Članovi Vijeća nakon toga su s 26 glasova za, jednim protiv i jednim suzdržanim imenovali Novosela za v. d. predsjednika do Kongresa SSSH-a koji bi trebao biti održan krajem godine.

Istodobno, Ana Knežević uputila je priopćenje u kojem podnosi neopozivu ostavku na dužnost predsjednice SSSH-a i optužuje pojedine predsjednike udruženih sindikata za "demontažu i egzekuciju" SSSH-a, tvrdeći da su već donijeli odluku o pokretanju stečajnog postupka nad Savezom i otpuštanju 95 zaposlenih radnika za čije plaće više ne žele odgovarati.

''Autori neviđenog modela uništavanja sindikalne centrale su isključivo predsjednici, a ne i članovi, najvećih udruženih sindikata koji su zajednički utvrdili nemogućnost ostanka u SSSH radi organizacijskih, financijskih i upravljačkih problema", tvrdi Knežević u priopćenju.

Mladen Novosel rođen je 1967. u Pakracu. Kao glavni sindikalni povjerenik sindikalnim se aktivnostima počeo baviti u daruvarskom "Dalitu" u kojem se zaposlio 1985. godine. Od 1995. regionalni je povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske, a od 1. rujna 2004. i područni povjerenik SSSH u  Daruvaru. Po zanimanju je  specijalist zaštite na radu.

''Kao šef sindikata nastavit ću tamo gdje smo stali, na dnevnom redu je prikupljanje potpisa za referendum, a sutra i sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor", rekao je Novosel te dodao kako ne bi htio komentirati ostavku Ane Knežević. (Infopunkt/metro-portal)

07.06.2010. 19:46:08
http://metro-portal.hr/knezevic-razrijesena-duznosti-predsjednice-sssh/41999/