Metro-portal.hr

objavljeno 03.05.2010. 11:22:15
RADNIČKI DUH

KNAP časti popustom tijekom svibnja

Raspon cijena za "Niko i ništ" kreće se od 30 kuna do 50 kuna u redovnoj prodaji

(KNAP)

U znak obilježavanja Međunarodnog praznika rada te u spomen krvavih radničkih demonstracija održanih u Chicagu 1. svibnja 1886., Kazalište KNAP svima daruje popust od 10 kuna prilikom kupovine ulaznica za predstavu 'Niko i ništ' koja će se održati u petak, 14. svibnja 2010., s početkom u 20 sati. 

Predstava 'Niko i ništ' crna je komedija koja publiku redovito ostavlja bez daha! Pitate se zašto? Odgovor, moramo priznati, svakako leži u nekoliko činjenica oko kojih je satkana sama srž 'Nike i ništa'.

Prije svega, valja napomenuti autora i redatelja ove predstave - Sašu Anočića, kazališnog virtuoza koji, kao što je to već poznato i vrapcima na grani - zna što ljudi žele gledati u kazalištu! I dok je njegova prethodna suradnja s peščeničkim KNAP-om urodila legendarnom predstavom 'Smisao života gospodina Lojtrice', a angažman u Exitu slavnim 'Kaubojima', u prosincu 2008. Anočić je još jednom na 'daske koje život znače' postavio predstavu čije je težište na glumcu i izvedbenom glumačkom umijeću.

U predstavi postoje četiri glumačke osovine - Marko Makovičić, Jerko Marčić, Dean Krivačić i Janko Rakoš, koji svojom snagom odvažno i uvjerljivo izvode više od ukupno 68 likova u predstavi. Ne čudi nas stoga što kazališni kritičari za KNAP-ove 'Ništovce' kažu da je: 'čisti užitak gledati njihovu igru koja nalikuje na akrobatski ples na žici'!

Čaroban spoj briljantnog redatelja s briljantnim glumcima u 'Niki i ništu' kroz povezivanje duhovitih i inteligentnih gegova i igri riječi, kafkijanskih i gogoljevskih motiva, tragedije i komedije i još mnogo čega zapravo donosi priču o birokratskom iživljavanju nad jednim malim i sasvim običnim čovjekom.

Obavezno pogledajte jer - 'Niko i ništ' čuči u svima nama!

Osim toga, dodatan je razlog za posjetu KNAP-u baš 14. svibnja i spomenuti popust. Naime, u želji da izrazi svoju solidarnost s hrvatskim radnim ljudima, ali i pripadnicima svih ostalih skupina hrvatskog društva pogođenih globalnim recesijskim trendom,  KNAP je za narednog 'Niku i ništa' simbolički 'regulirao' cijene ulaznica. Raspon cijena kreće se od 30 kuna (za studente, učenike, umirovljenike, žitelje Peščenice-Žitnjaka, branitelje i invalide) do 50 kuna u redovnoj prodaji.

03.05.2010. 11:22:15
http://metro-portal.hr/knap-casti-popustom-tijekom-svibnja/39167/