Metro-portal.hr

objavljeno 15.05.2015. 12:14:00
SVRATITE

Klubvizija/Lift Off - radionica fotokemijske obrade 16mm filma

Prvi dan radionice polaznici će imati priliku upoznati se s posebnim kemijskim metodama djelovanja na filmsku emulziju poput podizanja/odvajanja filmske emulzije i retikulacije

Taylor Dunne vodi sjajnu radionicu
Taylor Dunne vodi sjajnu radionicu (Kultura promjene)

Filmski laboratorij Klubvizije SC poziva sve na još jednu filmsku radionicu u nizu, o manje poznatim tehnikama obrade 16mm filma s ciljem kreiranja posebnih vizualnih efekata. 

Radionica će se održati 21. svibnja od 11 do 16 sati  i 22. svibnja od 10 do 15 sati. Dvodnevnu radionicu mentorirat će američka filmska autorica Taylor Dunne.

Prvi dan radionice polaznici će imati priliku upoznati se s posebnim kemijskim metodama djelovanja na filmsku emulziju poput podizanja/odvajanja filmske emulzije i retikulacije. 
Drugi dan radionice rezerviran je za kontaktno kopiranje različitog  found footage i materijala nastalog na prvom dijelu radionice te razvijanje u c/b kemiji u tamnoj komori. Nastali eksperimenti bit će projicirani na 16mm projektoru uz analizu rezultata.

Kotizacija: 150 kn / članovi Klubvizije SC, 200kn /ostali

Za sva pitanja i prijavu pišite na e-mail: sc.klubvizija@gmail.com

Taylor Dunne je umjetnica i filmska autorica koja kroz rad s medijem filma, fotografije i videa istražuje povijest i sjećanje utisnuto u urbani i prirodni okoliš. Pronađene filmove, fotografije i arhivske materijale te vlastite radove doživljava kao sredstva za oslikavanje vizualnih eseja, kroz koje se provlači tema o međusobnoj povezanosti vremena, prostora i okoliša.

Za formiranje senzibiliteta prema mediju filma i radu s njim, bitno je spomenuti iskustvo suradnje s institucijama nezavisnog i avangardnog filma u New Yorku poput The Filmmakers Cooperative, Anthology Film Archives i Pioneer Theather.


Njezini filmovi prikazivani su na brojnim filmskim festivalima (Tribeca Film Festival, The New York Film Festival Views from the Avant-Garde, CROSSROADS  San Francisco Cinematheque, AntiMatter Film & Video Festival at The Deluge Center for Contemporary Art Victoria, ...)  i u sklopu galerijskih postava(Microscope Gallery NYC, ...).

15.05.2015. 12:14:00
http://metro-portal.hr/klubvizija-lift-off-radionica-fotokemijske-obrade-16mm-filma/91755/