Metro-portal.hr

objavljeno 17.08.2010. 17:35:14
PLJESAK ZA KRAJ

Kljajić na Mirogoju ispraćen na posljednji počinak

GALERIJA - Obitelj, prijatelji i štovatelji od legendarnog rukometnog trenera Velimira Kljajića oprostili su se pljeskom

Kljajić sprovod
Kljajić sprovod (Dragan Matic / Cropix )

Jedan od najboljih hrvatskih rukometnih trenera svih vremena Velimir Kljaić (64) pokopan je danas na zagrebačkom groblju Mirogoj. Posljednjem ispraćaju legendarnog Kljuna, koji je umro u četvrtak, 12. kolovoza nakon kratke i teške bolesti, pored članova obitelji i brojnih prijatelja, prisustvovali su i istaknuti djelatnici iz sportskog i političkog života Hrvatske.

Prije sahrane u malenoj dvorani KD "Vatroslava Lisinskog" održana je komemoracija na kojoj su nazočili ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs, bivši predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Antun Vrdoljak, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Sandi Šola, Zoran Gobac, Ivano Balić, Vlado Šola, Davor Dominiković, Zlatko Saračević, Božidar Jović, Valter Matošević, Gordan Perkovac, hrvatski olimpijci Zoran Primorac, Dubravko Šimenc, kompletan stožer i igrači rukometnog kluba Zagreb CO, braća Zdravko i Zoran Mamić, Zorislav Srebrić, Nikola Jurčević, Robert Prosinečki...

Kljaić je rođen 10. veljače 1946. u Danilu kraj Šibenika, a čitav svoj život posvetio je rukometu, kao igrač, a potom i kao trener. Ljubiteljima rukometa najviše će ostati u sjećanju kao izbornik hrvatske reprezentacije koja je na OI 1996. u Atlanti osvojila zlatnu medalju, prvo zlatno olimpijsko odličje za hrvatski sport nakon osamostaljenja Hrvatske. Trenirao je brojne klubove u Hrvatskoj, Austriji i Njemačkoj. Bio je trener poznatih hrvatskih klubova Zagreba i Medveščaka. Sa Zagrebom je igrao finale Lige prvaka 1998. i 1999., te je osvojio domaće prvenstvo i kup 1999.

U Njemačkoj je radio kao trener 18 godina, najveći je uspjeh ostvario sa klubom Wallau Massenheim, kada je 1992. osvojio njemačko prvenstvo i kup, te Kup EHF-a, i te je godine proglašen najboljim rukometnim trenerom u Njemačkoj. Bio je i izbornik Egipta i Kuvajta.(hina/metro-portal)

17.08.2010. 17:35:14
http://metro-portal.hr/kljajic-na-mirogoju-ispracen-na-posljednji-pocinak/46316/