Metro-portal.hr

objavljeno 10.06.2017. 14:14:00
DOĐITE

Klasična u Močvari 3

Suvremena dramska skupina Klasične gimnazije izvest će svoju predstavu Do dna, s kojom je nastupila i na ovogodišnjemu LiDraNu

Klasična u Močvari po treći put
Klasična u Močvari po treći put (Arhiva)

Klasična u Močvari naziv je suradnje koja je pokrenuta između kluba MočvaraKlasične gimnazije u Zagrebu i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. Cilj je predstaviti školske izvannastavne aktivnosti izvan prostora škole i povezati rad učenika s nezavisnom umjetničkom scenom.

Za kraj školske godine treća u nizu suradnji Klasične gimnazije i Močvare.

Suvremena dramska skupina Klasične gimnazije izvest će svoju predstavu Do dna, s kojom je nastupila i na ovogodišnjemu LiDraNu.

DO DNA

Peteročlana je obitelj nakon smrti majke pred raspadom. Pojavljuje se niz problema s kojima se moraju suočiti od kojih je najveći problem otac alkoholičar. Kći i dva sina prepušteni su sami sebi. Tuga, sreća, razočaranje, nemoć, ljubav, strah... Ispreplitanje odnosa i beskraj emocija...

Voditelj Suvremene dramske skupine: prof. Zoran Čorkalo
Glume: Matej Berković, Tin Blagojević, Melisa Jakupović, Klea Lena Kovačec, Domagoj Modrušan, Eva Podolski, Klara Rihtar, Matija Rihtar, Ivan Validžić i Matej Zonjić.

Učenici će nakon skupnoga nastupa izvesti i pojedinačne scenske nastupe:
Klara Rihtar iz 2. C izvest će ulomak iz Marinkovićeve Glorije.
Ivan Validžić iz 3. B izvest će ulomak iz Poeova Crnoga mačka.
Domagoj Modrušan iz 4. C izvest će Jesenjinovo Pismo ženi.
Achlyss Blagojević iz 3. E izvest će Poeovu Annabel Lee.
Za kraj programa održat će se projekcija nekoliko kratkih filmova inspiriranih latinskim poslovicama koje su učenici Klasične gimnazije izradili u sklopu nastave fakultativnoga predmeta Filomologija.

Voditelji projekta i koordinatori: Ana Mihaljević, Ariana Stepinac, Sanjin Hasanefendić, Danijel Badanjak, Bernarda Cesar, Marija Juza, Filip Pintarić.

Organizatori:
Klasična gimnazija u Zagrebu
Klub Močvara/Udruženje za razvoj kulture "URK" 

10.06.2017. 14:14:00
http://metro-portal.hr/klasicna-u-mocvari-3/105476/