Metro-portal.hr

objavljeno 20.06.2011. 21:26:48
NASTAVAK U UTORAK

Kiša prekinula meč Čilića i Ljubičića u Wimbledonu

Ljubičić vodi protiv Čilića 7-6 (2), 3-6, 2-1, meč će biti nastavljen u utorak

Ljubičić
Ljubičić (Getty Images)

Hrvatski dvoboj u Wimbledonu, između 27. nositelja Marina Čilića i Ivana Ljubičića, prekinut je zbog kiše pri rezultatu 7-6 (2), 3-6, 2-1 u korist Ljubičića, te će biti nastavljen u utorak.

Čilić i Ljubičić uspjeli su odigrati sat i 37 minuta svog dvoboja prije no što ih je kiša potjerala s terena, a kako se niti nakon dva sata čekanja vrijeme u All England Clubu nije popravilo, organizatori su odlučili da se nastavak odigra u utorak.

U prvom setu prvi je do "breaka" prednosti stigao Čilić koji je oduzeo servis Ljubičiću pri rezultatu 3-3, ali tu prednost nije uspio pretvoriti u set. Kada je kod vodstva 5-4 servirao za osvajanje prvog seta Čilić je napravio nekoliko pogrešaka što je Ljubičić iskoristio za "re-break". U odlučujućoj igri prvog seta Ljubičić je dominirao i lako ju riješio u svoju korist.

U drugom setu Čilić je oduzeo servis Ljubičiću za svoje vodstvo od 5-3, a potom nije ponovio pogrešku iz prve dionice već je uvjerljivo odservirao za konačnih 6-3.

Čilić je u prvoj igri trećeg seta osigurao četiri "break-lopte", ali niti jednu nije uspio realizirati. Potom su odigrana još samo dva gema, a onda je kiša prekinula susret.

Ivo Karlović uspio je započeti svoj dvoboj protiv 23. nositelja, Srbina Janka Tipsarevića, meč je prekinut nakon tri minute prvi vodstvu našeg igrača od 1-0 u prvom setu, dok Petra Martić nije niti započela susret protiv Amerikanke Vanie King.

20.06.2011. 21:26:48
http://metro-portal.hr/kisa-prekinula-mec-cilica-i-ljubicica-u-wimbledonu/60389/