Metro-portal.hr

objavljeno 25.08.2013. 11:37:00
ŠPANCIRFEST

Kiša nije rashladila dobre emocije

Čim su se ulice Varaždina malo osušile, na njih su krenuli performeri poput Moonlight invasion, Tetrokiosk ili fenomenalnih glazbenih The Tamarros

Unatoč kiši atmosfera je bila dobra
Unatoč kiši atmosfera je bila dobra (Špancirfest)

Varaždinski Špancirfest već tradicionalno opere kiša. Ove godine ona je došla malo ranije u festivalskom kalendaru pa je jutarnji dio programa, zbog vremenskih (ne)prilika ostao "u krevetu".

Iako se organizatori trude ništa ne otkazivati, dio sadržaja, poput susreta povijesnih postrojbi te vatrometa povodom te manifestacije, nije se, na žalost, mogao održati. Na sreću, zahvaljujući  dobrim emocijama špancirera, popodnevni program održao se u skladu planom i rasporedom.   

Čim su se ulice Varaždina malo osušile, na njih su krenuli performeri poput Moonlight invasion, Tetrokiosk ili fenomenalnih glazbenih The Tamarros. I u Parku kreative je bilo živahno jer su najmlađi Špancireri pohrlili prema nekoj od desetak zanimljivih radionica, punih slikanja, pjesme, igre i smijeha, koje smo im ove godine pripremili.  

Do večeri se Varaždin ponovno napunio, a subotnja atmosfera po ničemu nije zaostajala za spektakularnim petkom.  

Na Korzu je legendarni Miro Ungar okupljeno mnoštvo vratio u zlatne šezdesete. Na Stančiću su nastupili apsolutni vladari romskih puhača - Boban i Marko Marković koji su u nadahnutim fusion repertoarom uz mnogo humora i smijeha raspametili publiku.   Antena pozornica Stari grad ugostila je jake "domaće" snage.

Opća opasnost i Zabranjeno pušenje okupili su tisuće ljudi i s njima u glas otpjevali svoje (bez)brojne hitove.   Fešta se nastavila na Arena pozornici kraj Drave gdje je pravu euforiju izazvao nastupio njemački EDM mix majstor Dj Tomcraft.   Subota je tako, nakon mokrog i praznog početka, završila trijumfalno i na najbolji način Špancirfest uvela u nedjelju.  

Prvi vikend Špancirfesta zaokružit će se raznovrsnim programom s naglaskom na zanimljiva svjetska imena koja će nastupiti na Antena pozornici Stari grad.   Ulicafest dovodi performere i glazbenike: Moolight Invasions, Het Mobiele Naaiatellier, Potkalničke plemenitaše, Didgeru, Parola Bianca & Lunar Vision, The Tamarros, Teatrkosk, The Lucky ones, Groove on, te Maju & Simona.   Na Korzu će se svirati od jutra. U 11 nastupaju mladi gitaristi Društva "Naša djeca" iz Varaždina, a u 20 sati jedinstvena i popularna kombinacija Klape sveti Juraj i Varaždinskog tamburaškog orkestra.  

Pan pozornica Stančić, koja i ove godine potvrđuje svoj kultni status, će u u 20 sati ugostiti varaždinsku glazbenu atrakciju Mel & The Mindmills, izvrstan mladi, lijepi i pametan bend sastavljen od profesionalnih glazbenika čije svirke uvijek izazivaju plesnu euforiju.  

Antena pozornica Stari također će imati varaždinski štih jer će u 20 sati nastupiti sjajni Sagan, još jedan predstavnik iznimno jake varaždinske scene .   U 21 sat na binu će se popeti rockeri Triggerfiner, "belgijski Led Zeppelin", koji su svojim bezbrojnim nastupima na najuglednijim ljetnim festivalima potvrdili status jednog od najboljih live bendova u Europi.  

Nakon što nas Triggerfingeri oznoje, u 23 sata na scenu stupa Buraka Som Sistema portugalsko-angolska glazbena plesna atrakcija s dubokim afričkim korijenima, koja spada u sam vrh ovogodišnje festivalske ponude

25.08.2013. 11:37:00
http://metro-portal.hr/kisa-nije-rashladila-dobre-emocije/80059/