Metro-portal.hr

objavljeno 04.06.2008. 05:28:54

Kiša nije pokvarila veseli doček Hrvata

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/CROPIX)

Hrvatska nogometna reprezentacija jučer je doputovala je u Bad Tatzmannsdorf u kojem će boraviti za vrijeme Europskog prvenstva. Nakon leta iz Zagreba do Graza, pa kraće vožnje autobusom, hrvatska se vrsta u gradiću u Gradišću pojavila nešto poslije 14 sati.

Nažalost, doček hrvatske vrste pokvarila je kiša. I ne samo to, loše vrijeme pokvarilo je i službeno predstavljanje Hrvatske na glavnom trgu u večernjim satima.

Međutim, to ne znači da je atmosfera u ovom malom gradu bila tužna. Stotine mališana u hrvatskim dresovima, brojni navijači iz svih dijelova Austrije, te neizostavne mažoretkinje pobrinule su se da doček bude dostojan. Izbornik Slaven Bilić dobio je na poklon skulpturu načinjenu od kamene kopačke i gitare izrađene od žice.

Nakon što su prošli veseli ‘špalir’, nogometaši su se smjestili u hotel Avita, a potom su se premjestili na igralište gdje su odradili trening. Nije to bio običan trening, jer su se hrvatskim zvijezdama pridružili i lokalni mališani. Svaki od hrvatskih reprezentativaca zaigrao je u paru s djecom...

Na tribinama se našlo 500-njak navijača i znatiželjnika, a da atmosfera ne bude komorna pobrinuo se orkestar s mažoretkinjama zabavljajući pokisnule. Najpopularnija pjesma je bila ‘Deutschland, Deutschland auf Wiedersehen!’...

- Stvarno smo zadovoljni. Hotel je izvrstan, a travnjak je idealan. U svakom slučaju, super mjesto za pripremanje - rekao je Mladen Petrić.

U večernjim satima na glavnom trgu naše su igrače pozdravili brojni navijači. (METRO) 

04.06.2008. 05:28:54
http://metro-portal.hr/kisa-nije-pokvarila-veseli-docek-hrvata/8122/