Metro-portal.hr

objavljeno 07.01.2015. 10:10:00
KONCERTI

Kiša metaka i Šank!? gosti Brkova u Domu sportova

Splitski reperi Kiša metaka i zagrebački punk rokeri Šank!? nastupit će kao specijalni gosti na najvećem i najvažnijem koncertu Brkova, u Domu sportova 7. ožujka

Splitski reperi Kiša metaka
Splitski reperi Kiša metaka (LAA)

Objavom najvećeg i najvažnijeg datuma u njihovoj povijesti dolazi konačna potvrda jačine i snage benda koji se do današnjeg statusa doveo jedini ispravnim putem, čvrsto vjerujući u ono što radi. Spojivši naizgled (samo naizgled) nespojivo - emotivne stihove turbofolka sa žestinom punk rocka i težinom heavy metala - Brkovi nisu izmislili ništa novo, ali način na koji to izvode ostavlja bez daha.

Puno grublji, prljaviji, direktniji, duhovitiji i glasniji nego bendovi s kojima ih površno stavljaju u istu ladicu Brkovi su se do brojne publike probili DIY principima, poklanjavši albume na svojoj web stranici, proputovavši tisuće kilometara po cijelom Balkanu i razumjevši da im je u današnje vrijeme internet praktički jedini medijski saveznik.

Nema kluba i festivala na kojem nisu nastupili, suvereno se probivši iz zadnjih redova i malih slova do statusa headlinera, pa se bez sumnje može zaključiti da su, u ovom trenu, Brkovi među tri najtraženija benda naše regije.

KIŠA METAKA

Kiša metaka je gangsta rap grupa iz Splita, čiji članovi već deset godina rade zajedno u raznim formacijama - solo ili na albumima Dječaka - a kao samostalan entitet predstavili su se publici debitatnskim nezavisnim albumom 2013. godine, nakon čega kreću na koncertna putovanja po Hrvatskoj i susjedstvu.

Bend je nastao kao ideja Papija Batine, a danas aktivnu Kišu metaka čine Krešo Bengalka, Vojko V, Oreb, VRH i Batman3000. Prvi album gotovo je preko noći postao hit i Kiši metaka donio brojne rasprodane koncerte po regiji, a na jesen 2014. vratili su se sa drugim, također nezavisnim albumom, opet bez naslova, ali prepunog kriminalnih i crnohumornih tema. Na albumu gostuju Prti BeeGee braća, kralj Šamso 69 iz Brkova, te najveći seljak ikad, Tuta Kamon a.k.a. MC Jere Labura. Kiša metaka nema kompromisa niti cenzure, a tamo gdje dođu, dostave ubojite tekstove, masne beatove i neograničenu zajebanciju. Budite spremni.

ŠANK!?

Šank je zagrebački punk-rock bend nastao 2010. godine. U nepunih pet godina zasluženo su se istaknuli kao jedan od vodećih bendova tog žanra, i to ne samo u Hrvatskoj već i u regiji, koju su prošli uzduž i poprijeko. Inspiracija i trud su im nepresušivi, što se vidi po tri izdana studijska i jednog live albuma u samo četiri godine, koji se svi mogu od samog početka besplatno skinuti na linkovima na njihovoj Facebook stranici.

Posljednji album „Treća runda" objavljen 2013. „Rolling Stone" je izabrao kao jedno od najboljih regionalnih izdanja te godine. I dalje ne posustaju te pripremaju i četvrti studijski album koji će ugledati svjetlo dana nedugo nakon gostovanja u Domu sportova. U moru odličnih koncerata vrijedi izdvojiti da su već uspjeli dupkom napuniti nekoliko zagrebačkih dvorana: dva uzastopna dana Mali pogon Tvornice kulture, Veliki pogon Tvornice kulture, Jedinstvo, Kset i Vintage Industrial Bar. Njihova odana publika vraća se na svaki koncert u sve većem broju zbog uzavrele atmosfere i fantastične povezanosti pozornice i auditorija. Zasigurno bend o kojem će se još puno pričati.

Ulaznice

Od 1. siječnja do 6. ožujka cijena ulaznice u pretprodaji je 60 kn, dok će na dan koncerta iznositi 80 kn.

Prodajna mjesta:

  • Dirty old shop, Tratinska 22

  • Rockmark, Berislavićeva 13

  • Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7

  • Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7

  • Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr

Brkove, Kišu metaka i Šank!? u Dom sportova dovodi LAA.

07.01.2015. 10:10:00
http://metro-portal.hr/kisa-metaka-i-sank-gosti-brkova-u-domu-sportova/89413/