Metro-portal.hr

objavljeno 19.09.2010. 10:12:07
OPREZNO VOZITI

Kiša i vjetar ometaju promet u većem dijelu zemlje

Na sjevernom Jadranu puše bura, a na mnogim cestama u Istri ima i nekoliko desetaka centimetara vode na kolniku

Kiša i vjetar ometaju promet u većem dijelu zemlje
Kiša i vjetar ometaju promet u većem dijelu zemlje (HAK)

Kiša i vjetar u većem dijelu zemlje u nedjelju ometaju promet, javlja jutros HAK. Na dionici Jadranske magistrale od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zbog bure vrijedi zabrana prometovanja za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Bakra do Senja (D 8) dodatno i za vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Zbog obilnih oborina na mnogim cestama u Istri, na području Buja, Novigrada i Umaga ima i nekoliko desetaka centimetara vode na kolniku.

Zbog vode na kolniku, za sav promet zatvorene su županijske ceste: ŽC Kumrovec-Miljana, ŽC 2084 Kaniža-Jerovec (obilazak preko Ivanca), ŽC 3143 Ozalj-Levkušje-Gornje Pokupje, ŽC 5033 Brod na Kupi-Gašparci, te Brod na Kupi-Čedanj. Zatvorena je i državna cesta D 32, na izlazu iz mjesta Prezid do graničnog prijelaza Prezid.

Zbog izvanrednih mjera obrane od poplave u Zagrebu je zatvorena Karlovačka cesta, ulica Dr. Luje Naletilića, Brezovička cesta, te ceste na području Jankomira i Velike Gorice.

Zbog slijetanja teretnog vozila na D 5 u Bjelovarskoj ulici kod Daruvara promet teče otežano, jednim trakom.

Za sav promet zatvoreni su granični prijelazi: Plovanija, Kaštel, Požane i Prezid. Iz Istre prema Republici Sloveniji, i obrnuto, moguće je koristiti granični prijelaz Jelovice koji je otvoren od 6 do 22 sata i nalazi se oko 30 km sjevero-istočno od Buzeta (Buzet-Brest-Vodice-Jelovice).

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. (hina/metro-portal)

19.09.2010. 10:12:07
http://metro-portal.hr/kisa-i-vjetar-ometaju-promet-u-vecem-dijelu-zemlje/48232/