Metro-portal.hr

objavljeno 19.04.2010. 07:27:55
STANJE NA CESTAMA

Kiša i magla u centralnoj i istočnoj Hrvatskoj

Hrvatski auto-klub preporuča pojačan oprez, posebno na dijelovima autocesta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HAK)

Opreznije treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima u Slavoniji, Dalmaciji i na sjeveru zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju u Gorskom kotaru i na svjeverozapadu zemlje, te na autocesti A6, Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovice i na A1, između Zagreba i Karlovca.

Zbog radova zatvorene su sljedeće dionice cesta:
- Dionicom zagrebačke obilaznice, (A 3) između čvorova Buzin i Kosnica, u oba smjera vozi se usporeno. Brzina vožnje ograničena je na 80 km/h.
- zbog sanacije odrona, prometuje se jednim trakom, naizmjence, na Jadranskoj magistrali (D 8) u mjestu Krilo Jesenice.

- zbog radova zatvoren je Marjanski tunel u Splitu te se promet preusmjerava preko Marjana.
- zbog sanacije odrona za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D 3 Čavle-Svilno-Orehovica kod skretanja za Pašac. Obilazni pravac Rijeka-Kumičićeva-Kvaternikova-Vežica-čvor Draga-čvor Orehovica-čvor Čavle te čvor Čavle-čvor Orehovica-Banska vrata-Rijeka.

- Dionica državne ceste D 22 od raskrižja u Možđencu preko Kipišća i Pake do raskrižja sa županijskom cestom u naselju Sudovec. Obilazak: iz Novog Marofa u smjeru Križevaca: D3-ŽC 2175 (Breznica-Visoko-Sudovec)- D22 i obrnuto.
- Zbog sanacije tunela Krapina do 24. lipnja dionica državne ceste D 1, Podgora Krapinska-Krapina.

Iz Slovenije teretna vozila čija širina prelazi 3,40 m i visina 4,40 m preusmjerena su sa GP Macelj na druge prijelaze ili idu alternativnim pravcem D 508 od GP Macelj-Lepoglava-D 35-A 2 čvor Sveti Križ Začretje, a iz Hrvatske na GP Bregana.

- Do 30. travnja,na Istarskom ipsilonu, zatvoreni su zbog radova čvor Medaki, čvor Višnjan (obilazak: D 302 Poreč-Baderna) i dionica čvor Vodnjan sjever - čvor Pula.
- Svakodnevno od 6 do 19 sati, zabranjeno je pretjecanje teretnim vozilima na Zagrebačkoj obilaznici, između čvorova: Jankomir i Ivanja Reka (A 3) te Popovec i Ivanja Reka (A 4), u cilju povećanja protočnosti i sigurnosti prometa.

- Za terena vozila zatvorena je državna cesta D 6 Dvor-Glina u mjestu Rujevac, zbog radova.Teretni je promet preusmjeren preko Hrvatske Kostajnice.
- Do 07. lipnja, zbog radova na državnoj cesti 515 (Našice-Markovac-Podgorač-Đakovo) na dionici Markovac Našički-Bračevac bit će zabranjen promet teretnim vozilima. Obilazak: od raskrižja državne ceste D515 i D 2 u Markovcu Našičkom državnom cestom 2 do Osijeka , te zatim na D7 do Đakova i obrnuto. (HAK/metro-portal)

19.04.2010. 07:27:55
http://metro-portal.hr/kisa-i-magla-u-centralnoj-i-istocnoj-hrvatskoj/38144/