Metro-portal.hr

objavljeno 03.10.2010. 17:09:51
26 MILIJUNA

Kirin i Kosor o povezanosti MUP-a i Fimi medije

Bivši ministar Ivica Kirin ne želi komentirati navode o milijunskim iznosima, a premijerka se, kao i obično, poziva na institucije koje trebaju raditi svoj posao

Jadranka Kosor
Jadranka Kosor (Drago Sopta/Cropix)

Ivica Kirin, već gotovo zaboravljeni bivši ministar unutarnjih poslova, a sada gradonačelnik Virovitice, izjavio je da ne želi komentirati medijske navode da je u vrijeme kada mu je bio na čelu, to ministarstvo Fimi mediji isplatilo milijunske iznose.

Rekavši novinarima da zna što ih zanima, Kirin je nakon obilaska štandova na Sajmu zadruga hrvatskih branitelja, kazao kako ne želi komentirati napise da je, dok je on bio ministar unutarnjih poslova, za kampanju Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama, na račun Fimi Medije uplaćeno 26 milijuna kuna.

"Ne želim komentirati ništa dok policijski istražitelji i USKOK ne obave svoj dio posla", kratko je rekao Kirin.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor na novinarsko je pitanje odgovorila da institucije pravne države u borbi protiv korupcije i dalje imaju punu, snažnu i beskompromisnu podršku Vlade.

"U slučaju Ivice Kirina sve je na stolu, a što je na stolu treba pretresti pa i neke ugovore vezane za promidžbu za koje sam saznala prije nekoliko dana. U razdoblju od 2001. do 2003. poslovi su se sklapali pogodbom, što trebaju istražiti policija, USKOK i ostale institucije, jer se radi o velikim iznosima", izjavila je Kosor naglasivši da u ovom trenutku ne može biti konkretna. (hina/metro-portal)

03.10.2010. 17:09:51
http://metro-portal.hr/kirin-i-kosor-o-povezanosti-mup-a-i-fimi-medije/49156/