Metro-portal.hr

objavljeno 03.10.2019. 11:30:00
NAJAVE

Kiril Džajkovski vraća se u Zagreb

Ususret velikoj turneji planiranoj za 2020.godinu, hrvatska će publika imati prilike premijerno čuti novi materijal, upoznati nove prateće glazbenike i plesom uploviti u mjesec studeni

Balkan Beat na najjače
Balkan Beat na najjače (Arhiva)

Miljenik hrvatske publike, DJ i renomirani glazbenik punog imena Kiril Džajkovski, vraća se u Zagreb nakon dvije godine i to na veliku pozornicu Tvornice Kulture, 2. studenog 2019.!

Kroz više od 20 godina glazbenog stvaralaštva, tijekom kojih je sa čuvenim makedonskim redateljem Milčom Mančevskim osnovao bend Bastion te bio član grupe Leb i Sol, u sam vrh najcjenjenijih umjetnika istočno-europske scene smjestio se kao začetnik globalnog fenomena poznatog kao Balkan Beat.

Uvođenjem balkanskog etno zvuka u glazbene electro-trendove popularizirao je ne samo prostor odakle potječe već ujedno i probio granice nastupima na nekim od najvećih europskih festivala poput Pohode, Woodstocka, Exit Festivala, Repercussion Festivala, Rock for People, Latino Roc, Sziget, Gypsy Jazz Festival.

Djaikovski se na hrvatsku scenu vraća s nizom novih izdanja i svježim konceptom nastupa uživo. Već dobro poznatom eksplozivnom nastupu Djaikovskog i pratećeg benda, sada se pridružuje i pjevač/reper David Lion (Lion D), rame uz rame s već dobro poznatom pjevačicom TK Wonder.

Ovaj novi koncept, koji još više pomiče granice Balkan beata, spajajući ga s glitch-hopom i glazbenim utjecajima s Jamajke, recept je za osvajanje svjetskih pozornica i poziv publici da traži još.

Ususret velikoj turneji planiranoj za 2020.godinu, hrvatska će publika imati prilike premijerno čuti novi materijal, upoznati nove prateće glazbenike i plesom uploviti u mjesec studeni!

Ulaznice su u pretprodaji putem sustava Eventim po cijeni od 130kn, dok će na dan koncerta cijena ulaznice iznositi 150 kn.

03.10.2019. 11:30:00
http://metro-portal.hr/kiril-dzajkovski-vraca-se-u-zagreb/121055/