Metro-portal.hr

objavljeno 20.09.2022. 10:01:00
KINOTEKA

Kinoteka će ugostiti 25 FPS

U goste stiže 18. izdanje Festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS, a u tjedan uvode atraktivni distribucijski naslovi, među kojima i Dvostruka prijevara Parka Chan-wooka i Ljeto kada sam naučila letjeti Radivoja Andrića

25 FPS u Kinoteci
25 FPS u Kinoteci (Arhiva)

U novi tjedan Kinoteka ulazi s nekoliko novih distribucijskih naslova. Među njima je Dvostruka prijevara, romantični triler Parka Chan-wooka nagrađen za najbolju režiju na Filmskom festivalu u Cannesu, koji mnogi već sada proglašavaju jednim od najboljih filmova ove godine.

Tu su i za Oscara nominirana Lunana butanskog redatelja Pawe Choyninga Dorjija, biografska sportska drama Ja sam Zlatan Jensa Sjögrena i Ljeto kada sam naučila letjeti, šarmantna komedija o odrastanju u režiji Radivoja Andrića, koja od svoje premijere na Pulskom filmskom festivalu ne prestaje osvajati i djecu i odrasle.

Festival 25 FPS: 18. izdanje

Osamnaesto izdanje Festivala 25 FPS, Internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa, održat će se od 21. do 24. rujna 2022. u kinu Kinoteka. U šest programskih cjelina bit će prikazano 26 filmova iz cijelog svijeta, a povezuje ih želja za inovacijom i istraživanjem novih mogućnosti filmskoga jezika. Specifičnost ovogodišnjeg izdanja je to da se mnogi filmovi bave osjećajima, ljubavlju i erotikom, dok dio naslova fenomene iz svakodnevice prikazuje kroz kodove SF-a i distopije.

Uz natjecateljski program možete pogledati i posebne programe posvećene laboratorijima analognog filma, dok program Expanded Cinema donosi tri intrigantna audiovizualna performansa, koji će zamagliti granice između projekcije i izvedbe.

Ulaz na sve projekcije je slobodan uz obvezno preuzimanje ulaznica na blagajni, a više informacija o programu potražite na službenoj stranici festivala.

Praktične informacije

Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hr, www.kinokinoteka.hr ili svakodnevno u radno vrijeme blagajne kina. Više informacija potražite na službenoj stranici kina Kinoteka.

20.09.2022. 10:01:00
http://metro-portal.hr/kinoteka-ce-ugostiti-25-fps/139326/