Metro-portal.hr

objavljeno 06.04.2009. 12:22:45
ČESTITAMO!

"Kino Lika" osvojilo Grand Prix u Lecceu

Četvrta međunarodna nagrada u proteklih pola godine.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Igrani film "Kino Lika" Dalibora Matanića osvojio je Grand Prix na upravo završenom Festivalu europskog filma u talijanskom gradu Lecceu, izvijestio je danas producent filma "Kinorama".

U glavnom programu festivala prikazano je deset filmova, a stručno mišljenje u skladu je s mišljenjem publike koja je film nagradila odličnom posjećenošću i velikim pljeskom, ističe se u obavijesti "Kinorame", koja je uz HRT prošle godine producirala film.

To je 12. međunarodni filmski festival na kojem je u proteklih pola godine film sudjelovao, te četvrta međunarodna nagrada. Dosad je osvojio Grand Prix na nizozemskom festivalu Noordelijk FF, nagradu studentskog žirija na istom festivalu te nagradu mladog žirija na festivalu u Montpeilleru.

U filmu, nastalom prema romanu Damira Karakaša, a smještenom u groteskni svijet neobičnog ličkog sela, glume Krešimir Mikić, Areta Ćurković, Ivo Gregurević, Danko Ljuština, Jasna Žalica i drugi.

Mataniću je Grand Prix uručen sinoć, na svečanosti zatvaranja Festivala europskog filma, koji je trajao od 31. ožujka. Nakon talijanskog festivala, film ponovno odlazi u Nizozemsku. (hina/metro-portal)

06.04.2009. 12:22:45
http://metro-portal.hr/kino-lika-osvojilo-grand-prix-u-lecceu/16287/