Metro-portal.hr

objavljeno 15.10.2012. 21:03:36
COLLAB

Kino Lauba na Collabu

Kolaboracijski laboratorij, skraćeno Collab, projekt je nastao u koprodukciji Laube i Dot that Spota

Dođite u Kino Lauba
Dođite u Kino Lauba (Lauba)

U srijedu, 17. listopada, posljednjeg dana audiovizualnog projekta Collab u Laubi, pogledajte selektirane radove devet inovativnih mladih autora iz Hrvatske, Norveške i Njemačke

Kolaboracijski laboratorij, skraćeno Collab, projekt je nastao u koprodukciji Laube i Dot that Spota. Riječ je o prvom izdanju kreativne platforme za predstavljanje audiovizualnih umjetnika i poticanju suradnje među njima kako bi se istražile mogućnosti razvoja audiovizualnih formi.

Kino Lauba program je namijenjen prezentiranju mladih, inovativnih autora u dvije kategorije - animirani film te igrani film i glazbeni video. Program ima za cilj omogućiti umjetnicima prostor za međusobnu komunikaciju,  potaknuti ih na razmjenu ideja i eventualno ostvarivanje buduće suradnje. Ivana Jurić, Filip Filković Philatz, Darko Masnec, Dario Pleić, Marko Tadić, Ivan Slipčević Slipke te Petra Zlonoga nositelji su izraženog individualnog potpisa, a njihovi su radovi odraz potencijala suvremene hrvatske audiovizualne industrije.

Uz šest autora iz Hrvatske, prikazat će se i radovi njemačkog umjetnika Maxa Hattlera te norveškog redatelja Kristoffera Borglija, koji su u dva različita žanra razvili upečatljiv i prepoznatljiv izraz.

Program u srijedu počinje u 19:00 sati animiranim filmovima, slijede projekcije igranih filmova u 20:00 sati nakon čega je publika pozvana na razgovore s autorima. Umjetnicima će se pridružiti i Petar Dundov i Ivan Marušić Klif koji su otvorili program prošlog petka audiovizualnim performansom.

Cijena ulaznice uključena je u cijenu Laubina postava i iznosi do 25,00 kn.

www.lauba.hr

www.dotthatspot.com

15.10.2012. 21:03:36
http://metro-portal.hr/kino-lauba-na-collabu/74368/