Metro-portal.hr

objavljeno 25.02.2014. 23:02:00
MA DA?!

Kinky seks za bolje mentalno zdravlje?

Ako ste se nagutali Pedeset nijansi sive, znate o čemu pričamo, ako niste, ima i boljih knjiga na istu temu :)

Oslobodite se malo ... :)
Oslobodite se malo ... :) (Arhiva)

Seks se dijeli u nekoliko kategorija, zavisno od toga gdje ste odrasli i kako su vas odgajali, tako da ne postoji samo dobar i loš, nego i "normalan" i "nenormalan".

Nenormalan seks, koji još vole zvati i nastranim, kinky i još nekim drugim imenima koja nisu baš laskava do sada se smatrao posljedicom zlostavljanja u djetinjstvu ili silovanja, no, najnovije istraživanje dalo je potpuno različite rezultate.

Naime, istraživanje je provedeno na dvije grupe ljudi, prvoj koja je prakticirala "normalan" seks, ma što to bilo, i drugoj koja je bila sastavljena od parova koji vole neobičan, nesvakidašnji, "nenormalni" seks.

Na čuđenje znanstvenika, rezultati su pokazali da je psihičko i mentalno zdravlje ovih drugih, "nenormalnih" bilo bitno bolje.

Ljudi s afinitetima prema čudnijim oblicima seksa bili su manje osjetljivi na odbacivanje, otvoreniji, sigurniji u vezama, manje neurotični i, sveukupno, puno sretniji od onih koji prakticiraju "normalan" seks.

Znanstvenici su zaključili da je razlog jednostavan - veća otvorenost i bolja komunikacija koja je partnerima omogućila izražavanje svojih najskrivenijih želja uzrokovala je i bolju prilagodljivost te smanjila stres i pritisak.

Istraživanje je, tek za informaciju, obuhvatilo ljude sklone eksperimentiranju u seksu, a ne posvećene fetišiste.

25.02.2014. 23:02:00
http://metro-portal.hr/kinky-seks-za-bolje-mentalno-zdravlje/83491/