Metro-portal.hr

objavljeno 16.05.2020. 16:30:00
KINGSTON

Kingston Technology najbolji u distribuciji SSD diskova u 2019

TRENDFOCUS je rangirao Kingston na treće mjesto po prodaji SSD diskova u svijetu, s udjelom tržišta od 10.4 posto

Kingston je najbolji
Kingston je najbolji (Kingston)

Kingston Digital, Inc., podružnica zadužena za Flash memoriju u okviru Kingston Technology Company, Inc., svjetskog lidera u području memorijskih proizvoda i tehnoloških rješenja, danas je objavila kako prodaja SSD diskova nastavlja svoj snažni rast nakon zapanjujuće 2019. godine. Potražnja za SSD diskovima kroz prvo tromjesečje 2020. godine je ostala visoka zbog kontinuiranog rasta u privatnim, poslovnim i OEM sektorima. Od 2019. godine, Kingston je proširio svoju SSD ponudu s tri nova diska za privatne korisnike, pet diskova namijenjenih za data centre - od kojih su dva postigla VMware ReadyTM status - te je lansirao svoje prvo U.2 NVMe PCIe rješenje.

Podaci o udjelu tržišta za 2019. godinu od istraživačkih tvrtki Forward Insights i TRENDFOCUS pokazuju kako je Kingston u jakoj voditeljskoj poziciji. Forward Insights su smjestili Kingston na prvo mjesto svjetske distribucije SSD diskova s udjelom tržišta od 18.3 posto, iznad proizvođača poluvodiča Western Digital i Samsung (16.5 posto, odnosno 15.1 posto). Prema podacima Forward Insights, skoro 120 milijuna SSD diskova je pušteno u distribuciju tijekom 2019. godine.

„Potražnja u distribucijskim kanalima je ostala vrlo visoka s obzirom da se broj pošiljki povećao za 36 posto u odnosu na 2018. godinu", rekao je Gregory Wong, direktor i glavni analitičar za Forward Insights. „Kingstonova konkurentna ponuda proizvoda i opsežna distribucija omogućava im da prerastu tržište za jedan ili dva faktora".

TRENDFOCUS je rangirao Kingston na treće mjesto po prodaji SSD diskova u svijetu, s udjelom tržišta od 10.4 posto, iza tvrtki Samsung i Western Digital. TRENDFOCUS izvještava kako je u 2019. godini prodano 276 milijuna SSD diskova, što je povećanje od 36 posto godinu za godinom. NAND potrošnja je ostala visoka jer je prodaja SSD diskova nastavila uzburkavati obje jedinice i prosječne kapacitete kroz cijelu godinu.

„Povoljne cijene u velikom dijelu 2019. godine su pomogle u pokretanju potražnje kod privatnih korisnika, omogućavajući povećane stope privrženosti za SSD kod OEM sektora", rekao je Don Jeanette, dopredsjednik tvrtke TRENDFOCUS. „Kako 2020. godina ide dalje, stope upotrebe SSD diskova u osobnim računalima će ostati snažne, zajedno s kontinuiranom jakom potražnjom za SATA SSD diskove u raznim data centar okruženjima, kao i kontinuiranim povećanjima s Hyperscale nadogradnjama za PCIe".

„Rezultati istraživanja za 2019. godinu od obje istraživačke tvrtke potvrđuju Kingstonovu sve veću prisutnost i poziciju na tržištu SSD diskova", rekao je Tony Hollingsbee, voditelj poslovanja za SSD, Kingston EMEA. „Nastavljamo osnaživati našu prisutnost u prostoru za privatne korisnike sa snažnim ponudama u SATA segmentu, kao i posebnim NVMe rješenjima optimiziranim za prijenosna i stolna računala. Osim porasta u OEM i partnerskoj proizvodnji, ponosni smo na više novih postignuća za poslovne korisnike s predvidivim performansama i većom pouzdanošću za cijeli niz aplikacija i serverskih okruženja".

Saznajte više na kingston.com.

16.05.2020. 16:30:00
http://metro-portal.hr/kingston-technology-najbolji-u-distribuciji-ssd-diskova-u-2019/125245/