Metro-portal.hr

objavljeno 25.10.2017. 09:31:00
TRENDOVI

Kinezi mijenjaju tržište pametnih telefona

Informacije China Daily otkrivaju nam da je za prvih devet mjeseci ove godine Huawei uspio isporučiti više od 100 milijuna pametnih telefona, što je povećanje od 19 posto na godišnjoj razini

Huawei se probija sve više
Huawei se probija sve više (Arhiva)

Kineski proizvođači pametnih telefona Huawei, Xiaomi, BBK Electronics pokazuju stalni rast prodaje na globalnoj razini (iako prodaja širom svijeta pada), time sve više prijete Samsungu i Appleu te mijenjaju tržište smartfona.  

Tržište smartfona: Huawei i Apple 

Informacije China Daily otkrivaju nam da je za prvih devet mjeseci ove godine Huawei uspio isporučiti više od 100 milijuna pametnih telefona, što je povećanje od 19 posto na godišnjoj razini. Richard Yu, glavni izvršni direktor tvrtke, izjavljuje da je rast doveo do povećanja operativne dobiti za 30 posto u tom razdoblju.

Pridodamo li tome  da novi modeli serije Mate 10, stići će do ključnih svjetskih tržišta sredinom studenog,  Huawei ima dovoljno vremena za podizanje ukupne prodaje za cijelu godinu.

S druge strane Apple se suočava s krizom. Činjenica je, prodaja iPhone 8 nije baš dobra. Prodaja iznosi oko 5 - 6 milijuna uređaja mjesečno na globalnoj razini što je manje od polovice prodaje modela prethodne generacije.

Analizu pročitajte na portalu Preporučamo.com

Piše: Sanja Ledinek
25.10.2017. 09:31:00
http://metro-portal.hr/kinezi-mijenjaju-trziste-pametnih-telefona/108166/