Metro-portal.hr

objavljeno 29.07.2011. 19:31:00
NEVJEROJATNA SREĆA

Kineski tinejdžer preživio zabijanje mača u lubanju

15- godišnjeg mladića prijatelj je pogodio u glavu vrlo oštrim mačem i teško ozlijedio, srećom bez trajnih posljedica

Mladiću je mač ušao 7 centimetara u lubanju
Mladiću je mač ušao 7 centimetara u lubanju (Quirky China News/Rex Features)

Nesretni 15-godišnji kineski mladić Zhang Bin na težak je način naučio kako igranje sa oružjem nije dobra ideja. Rendgenska slika koju vidite zorno pokazuje vrh mača koji se zabio dječaku u glavu, ali je nekim čudom uspio zaobići sve vitalne dijelove i ne ostaviti dječaku trajnije posljedice.

Nesreća se dogodila kad su školski prijatelji posjetili Zhanga u njegovoj kući, a jedan od njih je sa sobom ponio i vrlo oštru repliku tradicionalnog kineskog mača.

Iako još uvijek nije jasno što se dočno dogodilo i dovelo do nezgode, u jednom je trenutku prijatelj mahao mačem po sredini prostoriji, a u sljedećem je oštrica probola Zhanga direktno u lubanju. Šokirani dječak ne sjeća se samog događaja niti kako što se događalo prije samog incidenta.

Prestravljeni su prijatelji odmah pozvali hitnu pomoć koja ga je odvezla u bolnicu, a kako liječnici u neimenovanom kineskom provincijskom gradiću nisu bili opremljeni za tako kompliciranu operaciju, bili su ga prisiljeni poslati u drugu bolnicu, udaljeno gotovo 400 kilometara. Napominjemo, mač mu je cijelo to vrijeme bio zabijen u glavu.

Nakon što je napokon doveden u veliku bolnicu, kirurzima je trebalo četiri sada da izvade oštricu koja se zabila 7 centimetara u prednju stranu glave.  Liječnici očekuju i da će se Zhang uskoro potpuno oporaviti.

29.07.2011. 19:31:00
http://metro-portal.hr/kineski-tinejdzer-prezivio-zabijanje-maca-u-lubanju/61788/