Metro-portal.hr

objavljeno 26.04.2012. 08:57:00
AKROBACIJE

Kineski nacionalni cirkus zabavio Zagrepčane

Dvorana puna djece uživala je u akrobacijama i kratkim skečevima

Sjajni akrobati ostavljali su publiku bez daha
Sjajni akrobati ostavljali su publiku bez daha (dnk)

Vrhunski umjetnici Kineskog nacionalnog cirkusa držali su dvoranu u sjajnom raspoloženju tijekom cijele predstave, koja je s pauzom trajala preko dva sata. Dvadeset i četiri člana cirkusa izvodili su akrobacije od kojih je zastajao dah, a za neke je izgledalo kao da su upravo za tu priliku ukinuti neki zakoni fizike.

Predstava Put svile - akrobacije uz glazbu čovječanstva sretan je spoj tradicionalnog kineskog cirkusa i zapadne tradicije, što se ponajprije vidjelo u konceptu predstave kroz svima razumljivu priču uz naraciju, a i glazba je posebno pisana za predstavu kako bi se što bolje stopila s akrobacijama.

Svakodnevne stvari postajale su magični predmeti koji su u i na rukama i nogama umjetnika postajali gotovo živi predmeti. Bubnjevi, šeširi i stolci letjeli su na sve strane, u prividnom kaosu, no zapravo vrlo precizno i spretno, uz uzdahe i pljesak publike.

Najveći pljesak dobila je Li Shuang za svoje akrobacije na visini od gotovo 5 metara, na piramidi od šest stolaca. Prvi pokušaj nije bio uspješan, jer je baza bila drhturava, no nakon ponovnog slaganja stolaca Li Shuang je skinula i sigurnosno uže i izvela točku koja je cijelu publiku ostavila otvorenih usta.

Godine vježbe umjetnika ovog cirkusa s više od dva desetljeća tradicije vidjele su se u svakom pokretu, tako da nema sumnje da će umjetnici Kineskog nacionalnog cirkusa postati rado viđeni gosti u Zagrebu.

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

26.04.2012. 08:57:00
http://metro-portal.hr/kineski-nacionalni-cirkus-zabavio-zagrepcane/70436/