Metro-portal.hr

objavljeno 06.10.2010. 17:33:00
ŽANDARMERIJA KAO UTOČIŠTE

Kineski aligator prenoćio u ćeliji za triježnjenje

Kineski aligator vrijedi nekoliko tisuća eura, dugačak je jedva metar i zaštićena je vrsta; prije dva mjeseca jedan je primjerak na jugu Francuske pobjegao na slobodu

Kineski aligator
Kineski aligator (Wikipedia)

Aligator iz Kine, koji je krajem srpnja odšetao iz uzgajivačnice na jugoistoku Francuske, pronađen je u noći s utorka na srijedu na cesti i jutro je dočekao u ćeliji za trežnjenje žandarmerijske postaje nakon čega je vraćen na imanje. Aligatora je oko ponoći uočila gošća po izlasku iz restorana koja je bila dovoljno prisebna da ga spremi u vreću i odnese u žandarmeriju, rekao je vlasnik uzgajivačnice krokodila kojemu je bjegunac vraćen. Zapovjedniku žandarmerijske postaje bio je to prvi aligator u sobi za triježnjenje u 37 godina službe.

Taj primjerak kineskog aligatora dobro je, iako je od kuće pobjegao prije više od dva mjeseca. Uzgajivačnicu s dolaskom zime zabrinjava sudbina njegova druga u bijegu, jer su obojica imanje napustila u srpnju, a vrsta ne podnosi niske temperature. Kineski aligator vrijedi nekoliko tisuća eura, dugačak je jedva metar i zaštićena je vrsta. Čeljust mu je velika kao pseća i on nipošto nije zvijer koja proždire ljude. Potraga za drugim bjeguncem nastavlja se. (hina/metro-portal)

06.10.2010. 17:33:00
http://metro-portal.hr/kineski-aligator-prenocio-u-celiji-za-trijeznjenje/49328/