Metro-portal.hr

objavljeno 13.03.2020. 17:15:00
KINO PROGRAM

Kina ograničila broj posjetitelja

Molimo sve posjetitelje da i sami djeluju društveno odgovorno te sukladno uputama nadležnih službi, kako bi se trenutna situacija što prije okončala, poručuju kina

Kina paze, a vi?
Kina paze, a vi? (Arhiva)

Radi sprječavanja širenja zaraze koronavirusa kina u Hrvatskoj poduzela su preventivne mjere, ograničen broj posjetitelja po projekciji, održavanje razmaka između posjetitelja, dezinfekcijska sredstva.

Iz CineStara kažu da vrlo odgovorno prate situaciju iz minute u minutu, sigurnost posjetitelja i zaposlenih im je na prvom mjestu te su na vrijeme poduzeli preporučene preventivne mjere zaštite.

- Kapaciteti naših dvorana su trenutno limitirani do 100 posjetitelja te održavamo preporučeni razmak između posjetitelja, a daljnji koraci ovise o razvoju situacije i odlukama nadležnih službi te će biti objavljeni na vrijeme, rekli su za Hinu.

Još ranije CineStar je u sva svoja kina na blagajne uveo sredstva za dezinfekciju ruku, te od četvrtka, 12. ožujka, novi raspored sjedenja u svakoj dvorani s minimalno dva slobodna sjedala između posjetitelja. Potiču posjetitelje da ulaznice kupuju online, a ako ih kupuju na blagajnama da plaćaju karticama i beskontaktno.

Njihovi djelatnici su dobili detaljne upute za održavanje higijene ruku kao općih mjera zaštite te postavili obavijest o pravilnom pranju ruku u sanitarne prostore.

- Unatoč svemu, molimo sve posjetitelje da i sami djeluju društveno odgovorno te sukladno uputama nadležnih službi, kako bi se trenutna situacija što prije okončala, poručuju.

I Cineplexx kina su uvela novi raspored sjedenja kako bi povećali udaljenost između posjetitelja, a maksimalni broj posjetitelja po jednoj projekciji također je ograničen na 100 ljudi. Izvijestili su da će kino program biti pripremljen s većim vremenskim intervalima između predstava kako bi se spriječila veća koncentracija ljudi u predvorju kina.

Dodaju da njihovi zaposlenici rade samo kada su potpuno zdravi, briga o higijeni im je na prvom mjestu, a visoki higijenski standardi i briga za posjetitelje jedan je od glavnih prioriteta. Kažu i da se u njihovim toaletima nalaze dovoljne količine sapuna i upute za pranje ruku.

- Pratimo preporuke i informacije od nadležnih tijela te ćemo reagirati sukladno njima. Ukoliko dođe do promjena, na vrijeme ćemo vas obavijestiti, napominju.

Preventivne mjere poduzela i manja kina, Tuškanac se zatvara

Zbog trenutne situacije  s koronavirusom i rizičnim okupljanjima većeg broja ljudi, projekcije u kinu Tuškanac odvijaju se prema rasporedu još u petak i subotu, s time da se poštuje razmak od najmanje dva sjedala između gledatelja.

Od nedjelje, 15. ožujka kino Tuškanac otkazuje sve projekcije i do daljnjega je zatvoreno, a za preostali program u ožujku javnost će se obavijestiti kada se situacija stabilizira.

Otkazana je i projekcija filma 'Apokalipsa danas' Francisa Forda Coppole, te retrospektiva Wernera Herzoga, najavljena od ponedjeljka, a svi koji su dosad kupili ulaznice za te programe mogu ih zadržati jer će vrijediti za nove datume prikazivanja. Oni koji žele povrat novca mogu ga ostvariti na blagajni kina do subote.

Filmski programi u kinu Kinoteka nastavljaju se prema rasporedu, uz obavezno provođenje mjera zaštite od koronavirusa - broj ulaznica ograničen je na 80 po projekciji i blokirana je mogućnost kupnje susjednih sjedala.

Na vidljivim mjestima postavljene su preventivne mjere zaštite od koronavirusa koje je izdao Hrvatski zavod za javno zdravstvo, na blagajnu kina postavljena su sredstva za dezinfekciju ruku i na ulazu punkt s dezinfekcijskim sredstvima.

Prema preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Kinoteka moli posjetitelje da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje te izbjegavaju bliži socijalni kontakt.

- U slučaju da imate respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu ljubazno molimo da ne dolazite na programe, poručili su iz Kinoteke.

Sve projekcije u dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, kao i svi ostali programi tog muzeja su odgođeni. MSU, ipak, ostaje otvoren za posjetitelje prema redovnom radnom vremenu sve do drugačije odluke nadležnih tijela.

Podsjećaju da će pritom Muzej poduzeti preventivne mjere u cilju zaštite posjetitelja i zaposlenika - postavljenim dezinfekcijskim sredstvima koje funkcioniraju na principu  senzorske bezkontaktne aktivacije kao i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezane uz preventivnu zaštitu od koronavirusa postavljenim na video plazmi kod recepcije te u tiskanom obliku na glavnom ulazu u Muzej.

13.03.2020. 17:15:00
http://metro-portal.hr/kina-ogranicila-broj-posjetitelja/124359/