Metro-portal.hr

objavljeno 11.01.2011. 10:31:22
NEUTEMELJENE OPTUŽBE

Kina demantirala špijunažu Renaulta

Kinesko ministarstvo vanjskih poslova odlučno je demantiralo da se Kina bavila industrijskom špijunažom francuskog proizvođača automobila Renaulta

Francuska vlada tvrdi da je Renault bio žrtva ekonomske špijunaže, ali nikog ne optužuje
Francuska vlada tvrdi da je Renault bio žrtva ekonomske špijunaže, ali nikog ne optužuje (Wikipedia)

"Te su optužbe su potpuno neutemeljene, neodgovorne i neprihvatljive", rekao je glasnogovornik kineskog ministarstva Hong Lei, prenosi Hina. Prošli je tjedan izvor u francuskoj vladi rekao da njihova obavještajna služba istražuje moguću kinesku upletenost u špijuniranje Renaulta.

No, francuska je vlada u utorak službeno priopćila da ne optužuje nijednu zemlju za špijunažu. "Francuska vlada nije službeno optužila nikoga. Renault je bio žrtva ekonomske špijunaže, ali je istraga u tijeku", rekao je glasnogovornik francuske vlade Francois Baroin za radio Europe 1, prenosi Reuters.

Francuski su mediji objavili u petak da francuske službe sigurnosti smatraju da su trojica dužnsnika Renaulta primila velike novčane iznose iz Kine za prodaju tajni o Renaultovim akumulatorima, objavio je AFP. Renault je samo objavio da je internom istragom utvrđeno da je kompanija bila žrtvom "međunarodne mreže" industrijske špijunaže.

11.01.2011. 10:31:22
http://metro-portal.hr/kina-demantirala-spijunazu-renaulta/53896/