Metro-portal.hr

objavljeno 18.08.2012. 12:03:21
STANJE NA CESTAMA

Kilometarske kolone na cestama i graničnim prijelazima

Svi su granični prijelazi zakrčeni kolonama, a gotovo jednako je i na naplatnim kućicama i izlazima s auto cesta

Na Lučkom je trenutno kolona duljine 4 kilometra
Na Lučkom je trenutno kolona duljine 4 kilometra (Screenshot HAK)

Uklonjena su vozila iz prometnih nezgoda na 11. i 12. dionice Zagreb- Karlovac u smjeru mora, te na dionici Maslenica- tunel Sveti Rok u smjeru Zagreba, no zbog izrazito gustog prometa i ograničenja brzine vozi se usporeno u kolonama. 

Na naplati Trakošćan na autocesti A2 Zagreb- Macelj u smjeru Maclja kolona je oko 1,5 km.

Vrlo je gust promet na autocesti A1, osobito na dionici Zagreb - Bosiljevo u oba smjera, a pojačan je promet i na ulazu na naplatu Lučko u smjeru Karlovca. Na izlazu s autoceste A1 u smjeru Zagreba kolona je oko 4 km.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona koja se djelom proteže i na Istarski ipsilon duga je 8 km.

U koloni se vozi i na autocesti A 7 prema GP Pasjak i Rupa; na naplatnoj postaji Rupa u smjeru Zagreba kolona je 2 km, a u smjeru Rupe oko 1 km.

Do povremenih zastoja dolazi i na izlazu s otoka Krka na Krčkom mostu te na čvoru Oštrovica na izlazu s autoceste A6 Rijeka- Zagreb u smjeru Crikvenice. 

Pojačan je promet također duž Jadranske magistrale osobito na dionici Split-Omiš- Makarska, na Ličkoj magistrali te na riječkoj obilaznici na čvoru Sveti Kuzam u smjeru Bakra.

Na državnoj cesti D1 između Slunja i Plitvičkih Jezera kod Koranskog mosta (D1) zbog odrona vozila se propuštaju naizmjence, jednim trakom, a povremeno dolazi do stvaranja kolona.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 t na važnijim državnim cestama danas je do 14 sati i u nedjelju, 19. kolovoza, od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti (D1).

18.08.2012. 12:03:21
http://metro-portal.hr/kilometarske-kolone-na-cestama-i-granicnim-prijelazima/73350/