Metro-portal.hr

objavljeno 01.10.2013. 09:40:00
TEST

KIA pro_cee’d, druga generacija

Druga generacija aktraktivnog kompakta u GT verziji košta 199.990 kuna, a pro_cee’d starta cijenom od 94.990 kuna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Automania)

U Hrvatskoj je službeno započela prodaja druge generacije pro_cee'da. Novi KIA pro_cee'd ističe se svojom sportskom filozofijom, prekrasnim dizajnom, i naprednim tehnološkim rješenjima iz modela cee'd. Karakterizira ga dinamična silueta koja se elegantno sužava prema stražnjem dijelu, istaknuta LED svjetla i moćna mišićava karoserija.

Novi pro_cee'd stvoren je za užitak u vožnji. To je automobil kojeg želite i voziti, a ne samo posjedovati. Trovratni coupe koji je nastao na dizajnerskom stolu čuvenog njemačkog dizajnera Petra Schreyera zrači dinamičnošću iz svih kutova gledanja. No, ne samo da je iznimno atraktivan što potvrđuju prestižne IF i red dot dizajnerske nagrade, pro_cee'd je i iznimno siguran.

Ponosi se robusnom karoserijskom osnovom i sigurnosnim tehnologijama 5-vratnog cee'da koji je na testiranju Euro NCAP-a ocijenjen s najviših 5 zvjezdica. Treba dodati i da je pro_cee'd svojom dužinom (4310 mm), širinom (1780 mm) i međuosovinskim razmakom (2650 mm) jednak modelu sa pet vrata.

Dizajnerske se razlike najviše očituju u 40 milimetara nižoj krovnoj liniji, stražnjem B-stupu pomaknutom 220 milimetara unatrag, kupeovskim stražnjim dijelom vozila i drugačijim odbojnicima.

Cijeli test pročitajte na portalu Automania.hr

01.10.2013. 09:40:00
http://metro-portal.hr/kia-pro_ceed-druga-generacija/80792/