Metro-portal.hr

objavljeno 28.07.2011. 08:23:39
INCIDENTI

KFOR preuzeo nadzor na Kosovu

Srpski dužnosnici pozivaju na mir i negiraju upletenost u slučaj, kosovska strana smatra da je riječ o organiziranoj provokaciji

Nemiri na Kosovu eskaliraju

Nakon dramatičnih događaja i napetog stanja kada je zapaljen punkt graničnog prijelaza Jarinje na sjeveru Kosova i pokušaja oštećenja drugog graničnog prijelaza u Brnjaku, gdje su napadnuti pripadnici Kosovske policije i carine Kosova, oba granična prijelaza kasno sinoć je pod nadzor preuzeo KFOR, javila je Kosovska televizija.

Tako je granični prijelaz u Jarinju pod nadzorom njemačkih trupa KFOR-a, dok granični prijelaz Brnjak nadziru američke snage KFOR-a, uz podršku francuskih snaga i policije EULEX-a.

Kako javlja Kosovska televizija, aktualna situacija na sjeveru Kosova je mirna, ali napeta. Sinoč je skupina od pedesetak maskiranih osoba zapalila prijelaz Jarinje, došlo je ponovno i do razmjene paljbe, a gađan je i hrvatski helikopter u sastavu KFOR-a.

Iako srpski dužnosnici pozivaju na mir i negiraju upletenost u slučaj, kosovska strana smatra da je riječ o organiziranoj provokaciji.

28.07.2011. 08:23:39
http://metro-portal.hr/kfor-preuzeo-nadzor-na-kosovu/61738/