Metro-portal.hr

objavljeno 25.10.2010. 16:51:01
WIN-WIN

Kerumove shopping centre gradit će posrnuli Brodosplit?

Gradonačelnik Splita dosjetio se dobitne kombinacije - otvara četiri nova shopping centra koje će graditi radnici Brodosplita

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Josko Supic / CROPIX)

Splitski gradonačelnih Željko Kerum danas je najavio da će iduće godine njegove tvrtke graditi četiri trgovačka centra te da će splitskom brodogradilištu ponuditi građevne radove kako bi pomogao radnicima te tvrtke.

"Došao sam na ideju da se sa škverom dogovorimo o nekim poslovima koje može raditi. Škver može obrađivati čelik ne samo za gradnju brodova nego i trgovačkih centara ili zgrada. Iduće godine tvrtke u mojem vlasništvu gradit će vjerojatno četiri trgovačka centra. Pregovarat ću s brodogradilištem da bude izvođač radova", izjavio je Kerum danas novinarima pošto je u nastupni posjet primio francuskog veleposlanika u Hrvatskoj Jeromea Pasquera.

Obrazlažući zamisao da njegove trgovačke centre gradi Brodosplit, Kerum je kazao kako je "u kalkulaciji čelik jeftiniji od betona".

Na upit kako komentira medijske napise (jednog tjednika) da je uz pomoć njega i nekolicine HDZ-ovaca u Dalmaciji bivši premijer Ivo Sanader preuzeo nadzor nad dijelom dalmatinskog HDZ-a, Kerum je kazao: "Znači da sam tako moćan. Smiješno mi je sve to skupa, jer nemam vam ja veze s tim, niti me to zanima."

Dodao kako ima svoju "strančicu" - Hrvatsku građansku stranku (HGS) - koju pokušava, kako je rekao, oživjeti i s njom nešto napraviti.

"Moja stranka na sljedećim izborima želi ući Hrvatski sabor i u Split dovesti ministarstvo turizma i pomorstva u kojem bi radilo 700 ljudi, a to je velika stvar", istaknuo je Kerum.(hina/metro-portal)

25.10.2010. 16:51:01
http://metro-portal.hr/kerumove-shopping-centre-gradit-ce-brodosplit/50270/