Metro-portal.hr

objavljeno 06.10.2010. 16:31:00
HNK SPLIT

Kerum: Mucalo će biti odličan intendant

Od 13 nazočnih vijećnika njih 12 glasovalo je za Mucalovo imenovanje, a jedan je glasovao protiv

Željko Kerum
Željko Kerum (Jakov Prkic / Cropix)

Splitski gradonačelnik Željko Kerum podupro je današnji izbor Duška Mucala za v.d. ravnatelja Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u tom gradu, ističući da će on ugodno iznenaditi svoje kritičare te da je dobro što je priča završena i što splitski HNK "ima šefa".

"Mislim da će Duško Mucalo dobro obavljati posao koji mu je zadan i da će ugodno iznenaditi sve kritičare koji su bili protiv njega", izjavio je Kerum novinarima.

>>Duško Mucalo ipak izabran za v.d. intendanta splitskog HNK

Današnju sjednicu Gradskog vijeća, na kojoj je na početku bilo nazočno svih 25 vijećnika, napustilo je 12 vijećnika neposredno prije glasovanja o prijedlogu da se Mucala imenuje za v.d. intendanta splitskoga HNK, a ostalo je 13 vijećnika, čime je osiguran minimalni kvorum.

Od 13 nazočnih vijećnika njih 12 glasovalo je za Mucalovo imenovanje, a jedan je glasovao protiv, čime je osigurana većina glasova potpore Mucalu od nazočnog kvoruma. Komentirajući to što je 12 vijećnika napustilo sjednicu neposredno prije glasovanja, Kerum je rekao kako "vijećnici rade svoj posao i svatko ima legitimno pravo odlučiti što hoće".

"Meni se ne sviđa vrijeđanje na sjednicama, a neki vijećnici u vrijeđanju ljudi idu prenisko te ne znam kako oni misle hodati gradom govoreći loše o ljudima koje i ne poznaju", rekao je Kerum tumačeći današnji izbor Mucala za v.d. intendanta splitskoga HNK.

Na pitanje bi li prošao prijedlog o imenovanju Mucala da 12 vijećnika nije napustilo sjednicu, to jest da je glasovalo protiv tog prijedloga, čime bi se uz neovisnu vijećnicu Milicu Cipci, koja je ostala u kvorumu i glasovala protiv Mucalova imenovanja, osigurala većina od 13 glasova protiv, Kerum je odgovorio da bi i u tom slučaju prošao prijedlog o Mucalovu imenovanju.

"Prošao bi sigurno jer imamo većinu u Gradskom vijeću dugi niz mjeseci i imat ćemo je do kraja", dodao je. Prije Kerumove izjave, vijećnici koji su napustili sjednicu i nisu sudjelovali u glasovanju o Mucalovu imenovanju za v.d. intendanta splitskoga HNK rekli su novinarima da bi Milica Cipci, koja je glasovala protiv, da su oni sudjelovali u glasovanju, glasovala za potporu prijedlogu imenovanju Mucala, čime bi se opet s 13 od 25 mogućih glasova podupro Mucalo.(hina/metro-portal)


06.10.2010. 16:31:00
http://metro-portal.hr/kerum-mucalo-ce-biti-odlican-intendant/49323/