Metro-portal.hr

objavljeno 30.06.2008. 23:48:02

Kerum kupuje elitne hotele u Beču i Rimu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jadran Babić/CROPIX)

Najpoznatiji splitski poduzetnik, Željko Kerum u pregovorima je za kupnju hotela sa pet zvjezdica u Rimu i u Beču.

Planira proširiti hotelijersku djelatnost izvan granica Hrvatske, a sjedište europskog turističkog poslovanja bilo bi u Beču. U Zagrebu još uvijek pregovara o kupnji Esplanade i nada se da će biti njegova, a ako ne uspije kupiti Esplanadu, sam će sagraditi visokokategornik u metropoli. Hotel Marjan u Splitu otvorit će 1. srpnja sljedeće godine, na 19. godišnjicu potojanja tvrtke Kerum. Cilj mu je imati četiri hotela sa pet zvjezdica, povjerio je Željko Kerum u ponedjeljak novinarima na konferenciji za novinare održanoj u povodu 18. godina postojanja tvrtke Kerum.

- Zadao sam sebi ambiciozne planove. U sljedećih tri do pet godina u Splitu ću uložiti pola milijarde eura. U planu nam je podići 700.000 četvornih metara hotela, stanova i prodajnih prostora u koje, pored već završenog Jokera, ubrajam hotel Marjan, hotel na Trsteniku, toranj Periska kraj bivše vjenčaonice, poslovno-stambeni kompleks u Lori, komleks na Gripama i u Dujmovači - nabrojio je Kerum.

Ulazi u politikuKerum je jučer najavio svoj politički angažman na lokalnim izborima u Hrvatskoj 2009. godine. 

U Zagrebu namjerava uložiti 200 milijuna eura u gradnju Joker centra, većeg od onog u Splitu, te u kupnju ili gradnju hotela s pet zvjezdica.    (DČ/EPEHA)

30.06.2008. 23:48:02
http://metro-portal.hr/kerum-kupuje-elitne-hotele-u-becu-i-rimu/9312/