Metro-portal.hr

objavljeno 02.09.2013. 17:02:00
PURGATORIJE 2013

Kerempuh s Gospođom ministarkom u Tivtu

Ova predstava je u matičnom kazalištu dostigla već sedamdeset izvedbi, a vidjelo ju je gotovo četredeset tisuća gledatelja.

Sjajna predstava na još jednom gostovanju
Sjajna predstava na još jednom gostovanju (Kerempuh)

Satiričko kazalište "Kerempuh" gostuje 2. rujna 2013. u službenoj konkurenciji mediteranskog teatra „Purgatorije 2013." u Tivtu sa predstavom "Gospođa ministarka" Branislava Nušića u režiji Olivera Frljića.

Predstava će se odigrati u 21 h na Ljetnoj pozornici i time kao zadnja kazališna izvedba u konkurenciji zatvoriti bogat kazališni, glazbeni, književni i slikarski program ovogodišnjeg tivatskog kulturnog ljeta.

Iako je od njezine premijere, 22. rujna 2012., prošlo nepunih godinu dana, ova predstava je u matičnom kazalištu dostigla već sedamdeset izvedbi, a vidjelo ju je gotovo četredeset tisuća gledatelja.

"Gospođa ministarka" gostovala je i u Beču, gdje je u prepunoj dvorani Akzent teatra doživjela ovacije. Na 29. susretima pozorišta BiH u Brčkom osvojila je Grand Prix za najbolju predstavu u cjelini.

Gostovala je u svibnju 2013. u Novom Sadu u službenoj konkurenciji 58. Sterijinog pozorja te u Narodnom kazalištu Subotica.

Dramaturgiju i adaptaciju teksta potpisuje Dora Delbianco, scenografkinja i kostimografkinja je Sandra Dekanić, savjetnik za jezik i scenski govor Bogdan Diklić, glazbu je odabrala Irena Popović, a svjetlo oblikovao Zdravko Stolnik.

Naslovnu ulogu u predstavi igra Elizabeta Kukić. U ostalim ulogama igraju Borko Perić, Linda Begonja, Maja Posavec, Edo Vujić, Ana Maras, Hrvoje Kečkeš, Dean Krivačić, Mario Mirković, Ivan Đuričić, Nina Erak-Svrtan, Kostadinka Velkovska, Mia Begović i Velimir Čokljat.

02.09.2013. 17:02:00
http://metro-portal.hr/kerempuh-s-gospodjom-ministarkom-u-tivtu/80214/