Metro-portal.hr

objavljeno 13.05.2013. 18:58:00
TEORIJE ZAVJERE

Kennedyjevo ubojstvo organizirao je njegov potpredsjednik Lyndon Johnson?

Teorija koju je u filmu JFK zastupao i Oliver Stone ovoga je puta dobila potvrdu iz usta republikanskog stratega

JFK je stao na žulj krivim ljudima
JFK je stao na žulj krivim ljudima (Arhiva)

John F. Kennedy ne može se tek tako izbrisati iz američke povijesti i srca običnih ljudi koji i dan danas, pedeset godina nakon ubojstva najomiljenijeg predsjednika i dalje ne znaju pravu istinu.

Warrenova komisija se, prema mišljenju teoretičara zavjera i eminentnih stručnjaka, više trudila sakriti istinu nego je pokazati, tako da službena verzija s Lee Harvey Oswaldom kao solo igračem kojeg je poslije ubio Jack Ruby i dalje prkosi svima.

Republikanski strateg Roger Stone, Nixonov i Johnsonov čovjek, toliko predan da ima Nixona tetoviranog na leđima tvrdi da su i jedan i drugi američki predsjednik bili u kontaktu s Jackom Rubyjem daleko prije atentata na Kennedyja i da je Lyndon B. Johnson, potpredsjednik u doba JFK-a organizirao ubojstvo svog šefa.

Tu njegova priča staje, a nastavljaju teorije zavjere koje vjerojatno to i nisu - Kennedy je deset dana prije ubojstva potpisao predsjednički ukaz o osnivanju državnih Federalnih rezervi i to mu je presudilo. 

>> Kennedy je ubijen zbog izvanzemaljaca? <<

Ma koliko to sumanuto zvučalo, Federalne rezerve ili FED, američka inačica narodne banke stvarno jest u privatnim rukama od svog osnivanja, a jedina je zadužena za tiskanje novca i čuvanje zlatnih rezervi. Pa kad takvima staneš na put i kažeš da će ostati bez posla ... nije teško pogoditi što će ti se dogoditi. 

13.05.2013. 18:58:00
http://metro-portal.hr/kennedyjevo-ubojstvo-organizirao-je-njegov-potpredsjednik-lyndon-johnson/78098/