Metro-portal.hr

objavljeno 21.04.2011. 11:07:48
NOVE TEORIJE

Kennedy je ubijen zbog izvanzemaljaca?

Špekulacije su se pojavile nakon što je objavljeno pismo predsjednika Johna Kennedyja u kojem od šefa CIA-e traži da mu se pokažu tajni dokumenti o NLO-ima

Fotografija vijesti

Tajni memorandum o kojem je riječ jedno je od dva pisma u kojima je Kennedy tražio informacije o paranormalnim pojavama. Posljednje pismo poslano je 12. studenog1963. godine, samo deset dana prije ubojstva, a CIA je tek sada objavila tu informaciju, piše Daily Mail. 

Pisac William Lester izjavio je da mu je CIA dala pisma po zakonu o slobodi informacija nakon što je podnio zahtjev istražujući za novu knjigu "Slavljenje slobode: JFK i nove granice".

Predsjednikovo zanimanje za NLO-e neposredno prije smrti vjerojatno će potaknuti sumnje pristalice teorije zavjere o tome tko zapravo stoji iza njegovog ubojstva. Istraživači misterije izvanzemaljaca kažu da posljednja otkrivena pisma ukazuju da je predsjednik mogao biti ubijen samo zato da ne bi otkrio istinu o NLO-ima.

Predsjednik Kennedy je pored prvog pisma agenciji CIA, u kome traži dokumente o NLO, u drugom pismu upućenom administratoru NASA-e izrazio želju za suradnju s bivšim SSSR-om u zajedničkim aktivnostima u svemiru.

Lester smatra da je interes Kennedyja za NLO bio potaknut zabrinutošću zbog odnosa SAD-a i SSSR-a. Jedan od razloga zabrinutosti je bilo to što je veliki broj NLO viđen nad današnjom Rusijom je Kennedy bio zabrinut da bi Sovjeti mogli pogrešno protumačiti NLO-e kao napad SAD, vjerujući da su to američke letjelice, rekao je Lester.

"Ja mislim da je to bio jedan od razloga zbog kojih je Kennedy htio doći do tih informacija i izvući ih iz nadležnosti NASA-e kako bi mogao Sovjetima reći: 'Gledajte to nismo mi, mi to ne radimo, mi ne provociramo'". 

Teoretičari zavjere tvrde da ova pisma sada pojačavaju interes za jedan sporan dokument pod nazivom "spaljeni memorandum", za koji je jedan od istražitelja tvrdi da ga je dobio 90-ih.

Memorandum je navodno izvučen iz vatre prilikom spaljivanja dokumenata CIA i dostavljen istražiteljima NLO-a. U memorandumu se spominje ime "Lancer" što je bila šifra za Kennedyja.

Na prvoj strani, direktor CIA navodno piše: "Kao što znate Lancer se raspitivao oko naših aktivnosti, što mi ne smijemo dopustiti. Molim dostavite vaš stav do listopada. Vaše akcije o ovom pitanju su odlučujuće za dalji opstanak skupine".

Novi vlasnik "spaljenog memoranduma", koji je kupio 2001. godine, također, smatra da je Kennedy postavljao pitanja o NLO-ima zbog kojih ga je CIA "uklonila".

(izvor b92.net)
21.04.2011. 11:07:48
http://metro-portal.hr/kennedy-je-ubijen-zbog-izvanzemaljaca/57978/