Metro-portal.hr

objavljeno 08.05.2009. 18:55:20
USPJEŠAN BOJKOT

Kenijac traži odštetu za seksualni štrajk

Nemir, nesanica, tjeskoba, stres, glavobolja i manjak koncentracije, sve nakon jednog tjedna 'seksualnog štrajka' kenijskih žena.

(Corbis)

Kenijac traži odštetu za stres kojemu je bio izložen zbog cjelotjednog seksualnog štrajka koji su organizirale kenijske aktivistice kako bi političke čelnike natjerale da izglade svoje razmirice i počnu provedbu reforma u zemlji.

James Kimondo je podignuo tužbu protiv čelnica skupine G10, saveza ženskih udruga koji je pozvao na nacionalni seksualni bojkot.

"Otkako su žene pozvale na suzdržavanje od seksa, moja žena ne izvršava bračne dužnosti. Zbog toga sam postao nemiran i izgubio sam san", rekao je, dodavši da usto trpi "tjeskobu, stres, glavobolje i nedostatak koncentracije".

Ženske nevladine udruge proglasile su koncem travnja tjedan suzdržavanja od seksa kako bi političare potaknule na pomirbu i na provedbu reforma.

U Keniji je početkom 2008. izbila krvava politička kriza u kojoj je život izgubilo 1.500 ljudi, pošto je u prosincu 2007. na predsjedničku dužnost ponovno izabran Mwai Kibaki kojega je njegov suparnik Raila Odinga optužio za izbornu prijevaru. (hina/metro-portal)

08.05.2009. 18:55:20
http://metro-portal.hr/kenijac-trazi-odstetu-za-seksualni-strajk/17532/