Metro-portal.hr

objavljeno 06.03.2011. 08:01:00
BIJELA OKTAVA

Kazushi Ono - maestro vrijedan čekanja

Maestro Kazushi Ôno svojim gostovanjem razveselio brojne ljubitelje glazbe i potvrdio da je jedan od najvećih vladara dirigentskog pulta danas

Maestro Kazushi Ono
Maestro Kazushi Ono (ZF)

U Zagrebu je proveo punih šest godina. Bio je veliki miljenik publike i jedan od šefova dirigenata koji su velikim slovima upisani u povijest našega najvećeg orkestra - Zagrebačke filharmonije!

Posljednji nastup uz Zagrebačku filharmoniju zabilježio je 2004., ali ga je vrijedilo čekati - jednog i jedinstvenog Kazushija Ônoa! U tri skladbe i uz stotinjak Filharmoničara u petak 4.3. dokazao je da njegove interpretacije i dalje blistaju punim sjajem, a da je pritom bez pretjerivanja i "čudo" (Süddeutsche Zeitung) i "fenomen" (Le Figaro) - baš kao što o njemu piše europski tisak.

Priredio je izvedbe tri velika djela simfonijske literature iz pera Hectora Berlioza (uvertiru Rimski karneval i tri scene iz Romea i Julije) i Sergeja Prokofjeva (Peta simfonija). I još jednom potvrdio da je doista jedan od najvećih vladara dirigentskog pulta - na radost brojnih ljubitelja vrhunske glazbe koji su pohodili koncert.

Nakon velikih izvedbi slavnih svjetskih solista - Ive Pogorelića, Ninga Fenga, Ollija Mustonena i mnogih drugih, na red su sada došli i veliki dirigenti. A nakon maestra Ônoa, Zagrebački filharmoničari u dva sljedeća petka dočekuju velikog austrijskog dirigenta - Leopolda Hagera.

Na prvom koncertu 11.3. maestro Hager izvest će veličanstvenu Devetu simfoniju Gustava Mahlera - fascinantno remekdjelo ovoga legendarnog bečkog skladatelja. Ne propustite Hagera i Mahlerovu Devetu...

Samo u jednoj sezoni - sezoni s bezbroj glazbenih doživljaja Zagrebačke filharmonije!

06.03.2011. 08:01:00
http://metro-portal.hr/kazushi-ono-maestro-vrijedan-cekanja/56155/