Metro-portal.hr

objavljeno 28.11.2014. 14:04:00
KONCERTI

Kazan i Catch Pop String Strong u MM centru 7. prosinca

Početak je u 21 sat, a ulaznice možete kupiti na blagajni Teatra &TD dva sata prije početka koncerta po cijeni od 25 kuna

Sedmeročlani Kazan razveselit će publiku
Sedmeročlani Kazan razveselit će publiku (Kultura promjene)

Koncert zagrebačkog sedmeročlanog benda Kazan koji izvodi glazbu inspiriranu tradicijom Hrvatske i Balkana te unikatnog bečkog dua Catch Pop String Strong održat će 07. prosinca u MM centru.

Početak je u 21 sat, a ulaznice možete kupiti na blagajni Teatra &TD dva sata prije početka koncerta po cijeni od 25 kuna.

Priča o Kazanu počela je etnOrkestrom, projektom koji je nastao 2010. i okupio aktivne sudionike etno radionica diljem svijeta.

Potreba za autorskim izričajem iz etnOrkestra je stvorila Kazan koji u fokusu ima izvedbe tradicijskih pjesama Hrvatske i Balkana te autorske skladbe s etno elementima. Prošle su godine objavili prvi studijski album, a trenutno rade na novim materijalima.

Catch Pop String Strong (Austrija) su Jelena Popržan (viola, glas) porijeklom iz Srbije i Rina Kaçinari (violončelo, glas) porijeklom iz Kosova. Duo je osnovan u Beču 2009. i ubrzo doživljava veliki uspjeh koncertom na festivalu Balkan fever u kultnom bečkom jazz klubu Porgy & Bess.

Uslijedili su brojni koncerti po europskim i američkim klubovima i festivalima, a duo je nedavno objavio svoj drugi album pod nazivom 'II' za austrijski world label Col Legno. Njihove koncerte odlikuje velika doza humora, ponekad i vrlo žestoka svirka, virtuozne sviračke i glasovne mogućnosti kao i širok repertoar.

Tako se na njihovoj set listi nalaze autorske kompozicije, folk melodije od Irske do Balkana te slobodne improvizacije na teme Kurta Weilla i Bertolta Brechta.

28.11.2014. 14:04:00
http://metro-portal.hr/kazan-i-catch-pop-string-strong-u-mm-centru-7-prosinca/88705/