Metro-portal.hr

objavljeno 15.06.2010. 14:35:41
KAZALIŠTE ULYSSES

Kazalište Ulysses slavi 10 godina

Kazalište će godišnjicu obilježiti velikim koncertom pod nazivom "Odiseja" 10. srpnja u pulskoj Areni

kazalište ulysses
kazalište ulysses (Kazalište Ulysses)

Kazalište Ulysses započelo je s radom 2001. godine predstavom 'Kralj Lear', a u njegovo djelovanje tijekom proteklog desetljeća bili su uključeni mnogi veliki glazbenici koji su koncertima ili svojim nastupima u predstavama glazbeno obilježili njegovo djelovanje.

Na popisu glazbenih prijatelja s kojima će Ulysses proslaviti svoju obljetnicu nalaze se Đorđe Balašević, Josipa Lisac, Kemal Monteno, Darko Rundek, Livio Morosin, Vlado Kreslin, Saša Lošić, Dražen Čuček, Ivanka Mazurkijević, Maja Posavec i drugi, a tom prigodom zapjevat će i glumci Zlatko Vitez, Goran Navojec te Rade Šerbedžija, osnivač i umjetnički ravnatelj Kazališta Ulysses.

Na ovu glazbeno-scensku proslavu doputovat će i oskarovka Vanessa Redgrave te proslavljeni talijanski glumac Franco Nero, koji će također zapjevati u Areni.

Uz Mostarsku sinfonietu, koja uživo nastupa u većini predstava Kazališta Ulysses od osnutka, izvođače će pratiti bend specijalno okupljen za tu prigodu.

'Odiseja' je zamišljena kao retrospektiva djelovanja Kazališta Ulysses, s prisjećanjem na sve protekle sezone isprepletenim pjevačkim nastupima te sudjelovanjem glumaca koji su obilježili predstave.

Ulaznice po cijeni od 150 kuna mogu se kupiti na stranici www.eventim.hr

 

15.06.2010. 14:35:41
http://metro-portal.hr/kazaliste-ulysses-slavi-10-godina/42644/