Metro-portal.hr

objavljeno 25.10.2021. 10:31:00
MMMM

Kava pomaže pri mršavljenju, evo i kako

Sve one kave s raznoraznim dodacima mogu imati i preko 500 kalorija jedna

Kava vam može pomoći...
Kava vam može pomoći... (Arhiva)

Kava je omiljeni napitak tijekom dana, od rane zore pa sve do (nekima) i kasne večeri, a rijetki znaju da mogu nabiti kile samo pijući kavu - sve one kave s raznoraznim dodacima mogu imati i preko 500 kalorija jedna!

No, budite optimisti pa pogledajte i kako vam kava može smanjiti kile!

Kava nije zamjena za obrok - iako kava može djelovati na smanjenje apetita, nemojte kavomk zamijeniti redovne obrole. Kava nije užina ni grickalica i nemojte je piti da biste suzbili apetit. Preskakanje obroka naštetit će vašem metabolizmu, a može dovesti i do prejedenja kasnije u danu.

>> Jutarnja kava za - mršavljenje? >>

Naspavajte se - ako želite da vam kava pomogne u mršavljenju, najprije se trebate dobro naspavati i odmoriti, piše Eat this. Kava nam daje određeni nalet energije i pomaže nam da se razbudimo, ali ovaj napitak može maskirati činjenicu da se zapravo nismo dovoljno naspavali.

Pijte crnu kavu - osim šećera, ne biste trebali dodavati ni vrhnje za kavu i slične dodatke. Nutricionisti preporučuju da pijete običnu crnu kavu jer ona sadrži manje od pet kalorija po šalici.

>> 3 najbolja napitka za mršavljenje >>

Poslijepodne pijte kavu s manje kofeina - u popodnevnim satima preporučuje se šalica kave s manje ili bez kofeina. Kofein može utjecati na naš san, a unos previše kofeina prije spavanja poremetit će naš ritam spavanja i narušit će naš prijeko potrebni odmor.

>> Jutarnja kava pomaže skinuti višak kilograma >>

Preskočite šećer - jedan od najjednostavnijih načina da spriječite debljanje i približite se željenoj težini jest da preskočite šećer u kavi. Smjernice o dnevnom unosu šećera ovise o količini kalorija koje također unesete u tijelo u danu, no ne preporučuje se da unesete više od 50 grama šećera u danu ako vam prehrana sadrži oko 2000 kalorija. Samo jedna žlica šećera koju dodajete u kavu sadrži 12.5 grama šećera, što je prilično velika količina. Previše šećera ne samo da će dovesti do debljanja, nego povećava i rizik od razvoja dijabetesa i srčanih bolesti.

 

25.10.2021. 10:31:00
http://metro-portal.hr/kava-pomaze-pri-mrsavljenju-evo-i-kako/134831/