Metro-portal.hr

objavljeno 28.12.2009. 13:20:22
SVJETSKI KUP

Kathrin Hoelzl prva u prvoj vožnji veleslaloma u Lienzu

Ana Jelušić nije se plasirala u drugu vožnju, Nika Fleiss nije završila prvu vožnju kao ni Amerikanka Lindsay Vonn koja je pri padu ozlijedila ruku

(Getty Images)

Američka skijašica Lindsay Vonn, vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa, pala je u prvoj vožnji veleslaloma u Lienzu i stazu je napustila sa zamotanom rukom.

Na sredini staze, ova američka 25-godišnjakinja koja je stručnjak za brze discipline, prebrzo je prošla kroz jedna vrata nakon što je već tada kasnila više od sekunde za vodećom Njemicom Kathrin Hoelzl.

U kratkoj izjavi za austrijsku televizijsku postaju ORF Lindsay Vonn je izjavila da "osjeća jaku bol u lijevoj ruci i šaci".

"Ići ću u bolnicu na pregled. Nadam se da nije ništa strašno", rekla je Vonn.

Hrvatska skijašica Ana Jelušić nije uspjela ostvariti plasman u drugu vožnju veleslaloma nakon što je zauzela 58. mjesto s vremenom 1:13.85 i zaostatkom od 5,68 sekundi za najbržom Njemicom Katheine Hoelzl, dok Nika Fleiss nije uspjela završiti prvu vožnju.

Njemica Kathrin Hoelzl ostvarila je najbolje vrijeme 1:08.17, druga je Austrijanka Michaela Kirschgasser sa zaostatkom od 41 stotinku, a treća Francuskinja Taina Barioz sa zaostatkom 52 stotinke za najbržom. (hina/metro-portal)

28.12.2009. 13:20:22
http://metro-portal.hr/kathrin-hoelzl-prva-u-prvoj-voznji-veleslaloma-u-lienzu/29485/