Metro-portal.hr

objavljeno 22.07.2011. 10:48:00
ZA JAVNOST

Kateina vjenčanica bit će izložena u Buckinghamskoj palači

Javnost će u Buckingamskoj palači moći vidjeti i vezene satenske cipelice koje je Catherine Middleton nosila u Westminsterskoj opatiji

Kraljevski par
Kraljevski par (YouTube)

Donedavno najbolje čuvana tajna britanske krune, vjenčanica Kate Middleton bit će od subote izložena očima javnosti u Buckinghamskoj palači, piše Hina.

Vjenčanica od satena i organza s korzetom od čipke koju je kreirala Sarah Burton, umjetnička direktorica modne kuće Alexandera McQueena, bila je iznimno dobro čuvana tajna do samog dana vjenčanja s princom Williamom, kada je zadivila i javnost i slavna imena visoke mode. Javnost će u Buckinghamskoj palači moći vidjeti i vezene satenske cipelice koje je Catherine Middleton nosila u Westminsterskoj opatiji, njezine dijamantne naušnice i tijaru koju joj je za vjenčanje bila posudila kraljica.

U razgovoru uoči otvorenja izložbe stilistica Sarah Burton otkrila je prvi put kako je nastajala vjenčanica u čijoj je izradi svojim idejama sudjelovala i Kate. "Htjeli smo istodobno gledati u prošlost, ali i u budućnost", rekla je Burton istaknuvši da je "oprava čudo krojačke vještine, s ručno rađenom čipkom". Za posjet izložbi u Buckinghamskoj palači već je unaprijed prodano 125.750 ulaznica, ili dvostruko više nego lani u isto vrijeme, rekla je glasnogovornica kraljevske izložbe.

Buckinghamska palača se ljeti već tradicionalno otvara za javnost koja se ondje može diviti vrtovima, dvoranama za prijame i iznimno lijepim slikama iz kraljevske zbirke (Canaletto, Rembrandt...). Ove godine na ljetnoj izložbi moći će se vidjeti i Fabergeova jaja, ali će vjenčanica vjerojatno biti najveća atrakcija. Devetnaest svečanih dvorana palače bit će otvoreno za javnost od 23. srpnja do 3. listopada. Lani su privukle 413 tisuća posjetitelja, a ove godine ih se očekuje više od 600 tisuća.

22.07.2011. 10:48:00
http://metro-portal.hr/kateina-vjencanica-bit-ce-izlozena-u-buckinghamskoj-palaci/61548/