Metro-portal.hr

objavljeno 08.01.2010. 12:10:00
POMAGANJE ILI ODMAGANJE

Karzai: Zapadni mediji su napuhali korupciju u Afganistanu

Više puta istaknuvši suverenitet Afganistana, Karzai je rekao da će zatražiti da strani vojnici prestanu s uhićivanjem Afganistanaca i noćnim pretresima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Afganistanski predsjednik Hamid Karzai izjavio je u intervjuu za televiziju Al Džaziru objavljenom u petak da su zapadni mediji "prenapuhali" razmjere korupcije u zemlji.

"Zapadni mediji apsolutno su prenapuhali korupciju u Afganistanu", rekao je Karzai, priznajući da korupcije u zemlji ima, kao i u svim zemljama, ali da je njezin veći dio "došao izvana".

"Moja je dužnost kao predsjednika Afganistana poraditi na korupciji i zaustaviti je, a mi to i radimo svim silama", istaknuo je. Afganistanski čelnik je ustvrdio da ne ovisi o dobrom mišljenju zapadnih čelnika koji su poslali svoje vojnike u Afganistan iz vlastitog interesa.

Više puta istaknuvši suverenitet Afganistana, Karzai je rekao da neće tražiti više financijskih sredstava od donatora na konferenciji koja će se održati kasnije ovoga mjeseca, ali da će zatražiti da strani vojnici prestanu s uhićivanjem Afganistanaca i noćnim pretresima i da ulože više napora u izbjegavanju civilnih žrtava.

"Što se tiče međunarodne zajednice, ja ne trebam njihovu naklonost. Oni su ovdje s razlogom, a to je borba protiv terora. Mi imamo svoj cilj, a to je stabilnost i sigurnost Afganistana", kazao je. (hina/metro-portal)

08.01.2010. 12:10:00
http://metro-portal.hr/karzai-zapadni-mediji-su-napuhali-korupciju-u-afganistanu/30238/