Metro-portal.hr

objavljeno 07.02.2012. 08:12:00
U RIJECI

Karte za premijeru opere na klingonskom od danas u prodaji

Opera se zove "U" što u prijevodu s klingonskog znači univerzum, a opsuje se kao "klasična glazbena bitka u kojoj se koriste instrumenti do sada nikad viđeni na Zemlji"

Fotografija vijesti

Danas počinje prodaja karata za operu na klingonskom, umjetno stvorenom jeziku Klingonaca iz Zvjezdanih staza, čija će se premijera održati u riječkom HKD-u Sušak, javlja Hina.

Premijera prve opere u Hrvatskoj koja se u potpunosti izvodi na klingonskom jeziku održat će se 25. veljače u HKD-u Sušak, a izvodi je nizozemski teatar Zeebelt iz Haaga.

Opera se zove "U" što u prijevodu s klingonskog znači univerzum ili svemir, a opsuje se kao "klasična glazbena bitka u kojoj se koriste instrumenti do sada nikad viđeni na Zemlji".

Klingonska opera zabilježila je tijekom 2011. veliki uspjeh diljem svijeta što ne začuđuje budući da na svijetu ima oko pet milijuna ljudi koji govore klingonski jezik, tako da je prijevod na klingonski doživio i Shakespereov Hamlet.

Nakon predstave bit će održan prigodan after party na brodu "Arca Fiumana" na kojem će biti organizirana degustacija bloodwinea (omiljenog klingonskog alkoholnog pića, dvostruko jačeg od whiskeya) i klingonsko-hrvatskog specijaliteta "G(r)a(g)H".

07.02.2012. 08:12:00
http://metro-portal.hr/karte-za-premijeru-opere-na-klingonskom-od-danas-u-prodaji/67992/