Metro-portal.hr

objavljeno 15.04.2012. 21:52:00
VESELI ZEMLJOPIS

Karta svijeta koja će uvrijediti sve koji ju pogledaju

Nepoznati autor ove karte svijeta odlučio bez imalo zadrške ili političke korektnosti svima reći što ih ide, bez favoriziranja i uljepšavanja

Fotografija vijesti

Unatoč tomu što je zbijanje šala na račun ljudi koji žive u drugom dijelu grada, zemlje, kontinenta ili svijeta omiljena razbibriga većine stanovništva našeg malog planeta, mnogi od nas su puno bolji u sprdanju s manama drugih ljudi, a nešto manje dobro prihvaćamo zezanciju na vlastiti račun.

Nepoznati autor ove karte svijeta upravo je iz tog razloga odlučio bez zadrške svima reći što ih ide, bez ikakvih favoriziranja i uljepšavanja.

Tako su stanovnici južne, središnje i istočne Europe (gdje smo svrstani i mi) nazvani korumpiranima i bez prebijene pare (budimo iskreni, to i nije baš tako daleko od istine), dok su oni u sjevernoj Europi nazvani „šupcima".

Ništa bolje nisu prošli ni Francuzi i Španjolci, koji su prozvani lijenčinama, dok se Britancima i Ircima stavlja na dušu razmnožavanje s rodbinom.

Još gori tretman dobili su stanovnici Južne Amerike. Tako su kurve i favele glavna obilježja Brazila, dok ostatak kontinenta karakteriziraju droge i politička previranja.

Australija je nazvana vukojebinom s plažom, dok ostatak svijeta na Azijce gleda uglavnom kroz poslove tehničke podrške koji su prebačeni u Indiju te industriju proizvodnje jeftinih stvari u Kini. Japan je svijetu dao nastrane biznismene, a Južna Koreja ovisnike o Starcraftu.

Pomalo očekivano, Amerikanci su ovisnici o Isusu, metamfetaminima i marihuani.

Daleko najgore u cijeloj ovoj priči prošli su stanovnici prijateljskog i nesvrstanog Islanda. Naime, svi znaju da je Bjork neuništiva.

Piše: M. Lozančić
15.04.2012. 21:52:00
http://metro-portal.hr/karta-svijeta-koja-ce-uvrijediti-sve-koji-ju-pogledaju/70088/