Metro-portal.hr

objavljeno 08.04.2008. 00:55:26
tenis

Karolina Šprem još nije za ‘staro željezo’

U kvalifikacijama Amelia Islanda Varaždinka stigla do dvije lagane pobjede

Fotografija vijesti

Karolina Šprem upisala je prve pobjede nakon 11 mjeseci. Naznake da su ozbiljna ozljeda lakta i mijenjanje trenera iza nje, Varaždinka je dala s dvije pobjede u kvalifikacijama Amelia Islanda.

Nekad najbolja hrvatska tenisačica i 17. tenisačica svijeta u samo jedan dan sredila je i Ruskinju Olgu Pučkovu (6-3, 6-4), a nakon toga i Amerikanku Julie Ditty (6-2, 6-1 za samo 51 minutu igre). U 1. kolu glavnog turnira Šprem će igrati protiv Ai Sugiyame. Meč protiv iskusne 33-godišnje Japanke mogao bi biti pravi test trenutačnog stanja Karoline, budući da se i Sugiyama lagano diže u formu. Prošli tjedan u Miamiju je stigla do osmine-finala, a na tom putu dobila je i Danielu Hantuchovu...

Iako je malo prerano za prognoze, pobjede Šprem daju nagovještaj da se 222. tenisačica svijeta konačno potpuno okrenula tenisu. Nakon fantastičnog uspona 2004. godine, Šprem se okrenula nekim stvarima koje nemaju veze s tenisom, potpuno je zapostavila treninge, a katastrofalni rezultati su dolazili u valovima. Sada je dala obećanje da se vraća, a s obzirom na njezin bogati repertoar teniskog ‘oružja’, nije nemoguće očekivati Karolinin novi uspon. (METRO) 

08.04.2008. 00:55:26
http://metro-portal.hr/karolina-sprem-jos-nije-za-staro-zeljezo/5531/