Metro-portal.hr

objavljeno 26.04.2010. 20:44:00
PROIZVODNJA LIJEČNIKA

Karlovac: Susreli se dekani hrvatskih medicinskih fakulteta

Dekani su raspravljali o nekoliko aktualnih tema, među kojima su bile studiranje na medicinskim fakultetima i primjena bolonjskog procesa

Riječki dekan Alan Šustić zadovoljan je brojem liječnika koje fakulteti 'proizvedu'
Riječki dekan Alan Šustić zadovoljan je brojem liječnika koje fakulteti 'proizvedu' (Goran Novotny/CROPIX)
U Karlovcu je danas prvi put održana konferencija dekana hrvatskih medicinskih fakulteta jer u sklopu karlovačkog Veleučilišta djeluje Stručni studij sestrinstva kao dio riječkoga Medicinskog fakulteta.

Domaćin, riječki dekan Alan Šustić rekao je da su se konferencije dosad održavale u Splitu, Zagrebu, Osijeku ili Rijeci, gdje su četiri hrvatska medicinska fakulteta, a danas su se dogovorili da će sjednice održavati i u drugim mjestima radi popularizacije medicinske struke u svim sredinama.

Dekani su raspravljali o nekoliko aktualnih tema, među kojima su bile studiranje na medicinskim fakultetima i primjena bolonjskog procesa, te su ocijenili da na jesen pri upisu novog naraštaja studenata na medicinskim fakultetimane bi trebalo biti problema vezanih uz novi sustav vrednovanja znanja i rezultate državne mature.

Šustić je među ostalim rekao da su riječki, splitski, osječki i zagrebački medicinski fakulteti potpuno uskladili uvjete za upis u vezi s obavijesnim i izbornim dijelom državne mature.

Izrazio je zadovoljstvo brojem liječnika koje hrvatski fakulteti "proizvedu". Problem je njihova raspoređenost na terenu te ih, primjerice, na otocima nedostaje. Dekan Šustić izrazio je zadovoljstvo suradnjom riječkoga Medicinskog fakulteta i karlovačkog Veleučilišta, koje je preuzelo program studija sestrinstva, pri čemu je ocijenio da je to dobar i kvalitetan studij.

26.04.2010. 20:44:00
http://metro-portal.hr/karlovac-susreli-se-dekani-hrvatskih-medicinskih-fakulteta/38723/